Home Wonen Slimme raamdecoratie – wat is het en wat zijn de voordelen

Slimme raamdecoratie – wat is het en wat zijn de voordelen

Door bouwsuper
Slimme raamdecoratie - wat is het en wat zijn de voordelen

Slimme raamdecoratie, je hoort er nu steeds vaker over maar wat is het nu precies? Deze vraag en vele andere vragen worden van je weggenomen na het lezen van dit artikel. Ook worden alle voordelen op een rijtje gezet zodat je verder niks meer hoeft uit te zoeken!

Wat is slimme raamdecoratie?

Om een gordijn te bedienen hoef je geen geleerde te zijn. Maar toch is het voor sommige mensen lastig om zelf hun raamdecoratie te bedienen of hangt de raamdecoratie op onbereikbare plekken. De eerste slimme raamdecoratie werd daarom ook ontworpen voor senioren of mensen met een beperking. Het automatiseren van eenvoudige huishoudelijke taken wordt domotica genoemd. Al snel bleek het automatisch bedienen van een rolgordijn voor iedereen gemakkelijk. Deze handeling moet je namelijk dagelijks minimaal twee keer toepassen. In de ochtend bij het openen van je gordijnen en in de avond bij het sluiten van je gordijnen. Als je raamdecoratie slimmer kan maken bespaar je veel tijd. Slimme raamdecoratie is niet alleen voorzien van een motor, er is ook een draadloze connectie met andere apparaten mogelijk. Je leven wordt namelijk echt gemakkelijk als je de slimme raamdecoratie koppelt aan andere apparaten.

Bediening met je telefoon

Bediening met je telefoon

Tegenwoordig kan je elektrische raamdecoratie bedienen met je mobiele telefoon. Dat is ideaal omdat je zo nooit meer opzoek hoeft naar een afstandsbediening, de meeste mensen hebben hun mobiele telefoon namelijk altijd op zak. Met een app op je telefoon kun je nu eenvoudig de bediening van alle raamdecoratie in huis regelen.

Bediening met je stem

Zoals net al werd benoemd kun je de raamdecoratie ook koppelen aan andere apparaten. Zo ook de slimme speakers die nu volop verkrijgbaar zijn. Je koppelt de raamdecoratie gemakkelijk aan je slimme speakers, zo kun je dus een opdracht aan je slimme speaker doorgeven zoals: “Hey Google, mogen de gordijnen dicht?” De slimme speaker stuurt dan een signaal door naar de slimme raamdecoratie. Zo kun je zelfs met je handen vol altijd de raamdecoratie bedienen!

Automatische bediening

Raamdecoratie kun je ook automatisch laten bedienen. Je kunt namelijk via de app op je telefoon ook een tijdschema instellen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de gordijnen elke ochtend opengaan om 7 uur in de morgen. Zo kun je wakker worden met het zonnetje in je gezicht!

Samenwerken met je verwarming

Wil je graag de slimme apparaten het werk laten doen? Koppel je slimme raamdecoratie dan met je slimme thermostaat. De thermostaat regelt dan de stand van je elektrische rolgordijnen. Als het koud is in huis wordt eerst je raamdecoratie geopend, zodat warmte van zonlicht naar binnen kan treden. Op deze wijze hoeft niet altijd direct de verwarming ingeschakeld te worden. Hierdoor kun je besparen op je energiekosten! Zo hoef jij helemaal nergens meer aan te denken en gaat alles automatisch.

Related Posts