Home materiaal Krassen op je vloer? Vanaf nu verleden tijd!

Krassen op je vloer? Vanaf nu verleden tijd!

Door bouwsuper
Krassen op de vloer

Waarschijnlijk heeft iedereen het wel eens meegemaakt, je schuift je stoel over de vloer en er ontstaat een kras. Of je wilt je stoel verplaatsen, maar tillen is te zwaar en wanneer je probeert te schuiven komt er geen beweging in. Voor iedereen die hier bekend mee is; vloerglijders zijn de oplossing.

Maar wat is dat dan?

Vloerglijders zijn de viltstukjes die je onder een stoel kunt bevestigen, waardoor de stoel over de vloer kan “glijden”. Deze komen voor in ontelbare soorten en maten. Voor elk type vloer en voor elk type stoel is er een apart glijdertje beschikbaar.

Ze maken je leven een stukje makkelijker

Er zijn verschillende viltjes, dopjes en glijders voor verschillende doelen. Voor een stoel met ronde stalen poten die schuin of recht zijn wil je waarschijnlijk rubber doppen zodat de stoel stevig blijft staan. Maar een houten eetkamerstoel heeft juist viltglijders nodig zodat deze niet krast op de vloer en makkelijk te verplaatsen is. Vloerglijders.nl heeft een groot aanbod in alle soorten en maten die denkbaar zijn.

Vloerglijders

Combineren kun je leren

Om niet verdwaalt te raken in het aanbod van vloerglijders hebben wij op een rijtje gezet welk type glijders het beste past bij welk type vloer.

Vlakke vloeren

Onder vlakke vloeren vallen houten vloeren, plavuizen en tegels, zeil, marmoleum en diverse soorten natuursteen. Op al deze typen vloeren wil je uiteraard geen krasje zien. Om die reden is het verstandig te kiezen voor een dop of glijder met vilt aan de onderkant. Dit is een zogeheten viltglijder. Daarmee voorkom je krassen en verplaats je je stoel op een eenvoudige manier.

Ruwe vloeren

Voorbeelden van ruwe vloeren zijn beton, grind, klinkers en straatstenen. Je kunt je voorstellen dat dit geen ondergrond is waar je stoel makkelijk overheen glijd. Bij deze vloeren staat het stevig staan van de vloer voorop. Daarom kies je voor ruwe vloeren altijd voor rubber doppen.

Zachte vloeren

Bij zachte vloeren kun je denken aan vloerbedekking of tapijt. Wat hier ideaal overheen glijd is teflon of staal. Let hierbij wel op dat als je kiest voor stalen doppen, dat je de stoel niet verplaatst naar een vlakke vloer, want dan zul je wel krassen krijgen.

Duurzaamheid

Wil je niet om de zoveel tijd nieuwe doppen kopen? Er zijn ook oplossingen waarbij je eenmalig stoelpootdoppen koopt en waarbij je de viltschijf kunt vervangen wanneer deze versleten is. Op die manier bespaar je geld en je bent milieubewust bezig!

Related Posts