Home RuimteZolder Houten of kunststof dakraam? Alle informatie op een rijtje

Houten of kunststof dakraam? Alle informatie op een rijtje

Door Joanne

Het blijft een belangrijke vraag: ga je voor een houten dakraam of een kunststof dakraam? We kunnen hier geen kort en kant-en-klaar antwoord op geven. De beste optie is namelijk afhankelijk van de situatie en je persoonlijke voorkeuren. Om de keuze toch iets makkelijker te maken, zetten we in dit artikel alle belangrijke informatie voor je op een rij. We gaan het hebben over de voordelen en de nadelen van beide opties.

Waarom kiezen voor een nieuw dakraam?

Laten we het eerst hebben over de meerwaarde van een nieuw dakraam. Waarom zou je een oude vervangen als het huidige raam nog niet helemaal versleten of beschadigd is? De eerste belangrijke reden is de luchtkwaliteit van je zolderkamer. Nieuwe dakramen hebben namelijk betere ventilatieopties. Hierdoor kan er meer frisse lucht naar binnen komen. Ook kunnen vernieuwde dakramen veel beter isoleren. In de winter blijft de warmte dus langer binnen en is het niet nodig om de verwarming extra hoog te zetten. Tot slot hebben de nieuwe generatie dakramen een groter glasoppervlak zodat je optimaal kunt genieten van het daglicht in de ruimte.

Voordelen en nadelen van houten dakramen

Het grootste voordeel van houten dakramen is dat ze (met het juiste onderhoud) erg lang meegaan. Als de kozijnen gemaakt zijn van hardhout van een hoge kwaliteit, kun je er zo 50 jaar mee vooruit. Het materiaal is altijd overschilderbaar en heeft natuurlijk een warme en karakteristieke uitstraling. Het nadeel is dat houten dakramen snel verwaarloosd kunnen worden en hierdoor de kwaliteit kunnen verliezen.

Voordelen en nadelen van kunststof dakramen

In tegenstelling tot houten dakramen, hebben kunststof dakramen weinig onderhoud nodig. Het materiaal heeft een hoge isolatiewaarde, is eenvoudig schoon te maken en heeft een lange levensduur. Dat je het niet zomaar in een andere kleur kunt schilderen, zou je kunnen zien als een nadeel. Je moet bij het aanschaffen dus goed nadenken over de uitstraling. Er zijn tegenwoordig zelfs kunststof dakramen en kozijnen verkrijgbaar met een houtlook!

Houten of kunststof dakraam laten plaatsen

Voor welk materiaal je ook kiest – het is altijd belangrijk dat een dakraam op een professionele manier wordt geplaatst. Schakel hier dus het liefst een specialist voor in. Bij DakraamConcurrent ben je zeker aan het juiste adres! Dit bedrijf is een officiële montagepartner van VELUX. In de onderstaande video kun je meer zien over de werkwijze en de verschillende mogelijkheden op het gebied van dakramen. Heb jij je keuze al gemaakt?

Related Posts