Home Klustips Hout online bestellen, waar moet je op letten?

Hout online bestellen, waar moet je op letten?

Door bouwsuper
hout online

Tegenwoordig kan alles online. Dus hout online kopen! Ontzettend handig voor wie tijdens het klussen door geen tijd heeft om naar de bouwmarkt te gaan, wie bouwmateriaal niet zelf kan tillen of vervoeren of voor wie op zoek is naar een bijzondere soort hout die niet in de reguliere bouwmarkt te vinden is.

Waar let je op bij hout online kopen?

Er zijn verschillende zaken waarmee je rekening kunt houden bij het bestellen van hout via internet. Het is natuurlijk ontzettend makkelijk en het scheelt je een ritje naar de bouwmarkt, maar dan moet je het wel meteen goed doen.

Lees de reviews

Wanneer je gaat zoeken naar hout dat je kunt bestellen, zoals wanneer je bijvoorbeeld Douglas hout online gaat kopen, is het een aanrader om te kijken naar de reviews. Wat vinden andere bestellers van de kwaliteit van het hout? Hoe is het bij hun geleverd? Was het hout goed bruikbaar zonder al teveel butsen of andere lelijke plekken?

Goedkoop blijft duurkoop

Voor een dubbeltje op de eerste rij zitten is soms prima, maar niet wanneer het gaat om bouwmateriaal. Wanneer je hout nodig hebt dan wens je waarschijnlijk een degelijke kwaliteit wat zorgt voor stevigheid voor jouw project. Je kunt wel hout bestellen bij webshops die de laagste prijs aanbieden, maar je weet niet wat de kwaliteit of de achtergrond van het hout is.

Let bij het bestellen in de webshops dus ook op keurmerken van zowel de webshop als het hout. Wanneer je hout een FSC- of PEFC-keurmerk weet jij zeker dat je hout hebt gekocht dat komt uit bossen met een duurzaam beheer en exploitatie.

Kijk naar het aantal en afmetingen

Wellicht heb je een goede webshop gevonden om je hout online te kopen, maar leveren zij alleen planken die veel langer is dan jij nodig hebt. Of de prijs is zo aantrekkelijk omdat de winkel alleen levert in pakketten van 40 planken. Let hier goed op voor jij je bestelling plaatst!

Controleer verder altijd voor je afrekent of je de goede afmetingen hebt gekozen. Niets vervelender dan wanneer er een vrachtwagen voor de deur staat met planken van 2,5 meter in plaats van 25 centimeter…

Bestel altijd iets meer

In een bouwmarkt kan je het hout wat je hebben wilt even controleren. Zijn de planken mooi genoeg voor hun doeleinde, zijn ze netjes afgewerkt? Je neemt vaak wel iets meer hout mee dan nodig, maar ook dit hout kun je zelf controleren. Bij een webshop heb je dit niet zelf in de hand.

De winkel zal zijn best doen om jou zo goed mogelijk hout te leveren om jouw tevredenheid te waarborgen, maar je hebt het niet zelf in de hand. Zorg dus at je net wat meer hout bestelt dan je nodig hebt zodat je zelf de mooiste planken kunt houden. De rest kan je natuurlijk altijd retourneren.

Wanneer je bovenstaande standpunten in je achterhoofd houdt, weet je zeker dat jouw hout-bestelling succesvol zal zijn. Wist je dat je hout heel mooi kan combineren met steigerbuizen? Wellicht vind je in dit artikel over steigerbuizen inspiratie voor je volgende klusproject.

Heb jij weleens hout online gekocht?

Related Posts