Home Wonen Het voordeel van een aluminium schuifpui

Het voordeel van een aluminium schuifpui

Door bouwsuper
Het voordeel van een aluminium schuifpui

Gebruik jij nog een achterdeur om de tuin in te lopen? Tegenwoordig is een mooie grote schuifpui helemaal de trend. Wanneer je in de woonkamer over de volle lengte van de gevel een schuifpui laat installeren, dan kun je zomers de tuin bij de woonkamer laten aansluiten. Heb je een aluminium schuifpui? Dan geniet je van nog meer voordelen.

Voordelen van aluminium

Het grootste voordeel van een aluminium schuifpui is de sterkte van het materiaal. Aluminium is zeer sterk en nagenoeg onverwoestbaar. Je moet het erg gek maken om bij je opstalverzekering aan te kloppen voor schade aan je aluminium schuifpui. Hooguit voor schade aan het beslag zou je eventueel een beroep moeten doen op de opstalverzekering, als inbrekers hebben getracht binnen te komen. Het aluminium profiel is dusdanig sterk dat inbrekers het al snel opgeven. Ondanks de sterkte van het materiaal, is aluminium uitermate licht in gewicht. Dit houdt in dat de schuifpui zeer gemakkelijk te bedienen is. De keuze voor een schuifpui van aluminium kan daarom een doorslaggevende factor zijn voor ouderen en mindervaliden. Het bedienen van een schuifpui of kozijn van kunststof en hout is aanzienlijk zwaarder dan aluminium. Mede door de sterkte van aluminium is het een eenmalige investering. Je hoeft nooit meer te wisselen, want aluminium gaat tot wel 60 jaar mee. Dat aluminium onderhoudsvrij is, speelt ook een rol bij de keuze voor aluminium. Dit is overigens met kunststof ook het geval, maar in tegenstelling tot kunststof zal aluminium niet verkleuren. Wil je aluminium schoonmaken, dan is een sopje met een doekje voldoende.

Aluminium hefschuifpui of schuifkieppui?

Aluminium hefschuifpui of schuifkieppui

Bij de keuze voor een schuifpui is er de keuze uit twee methodes om de pui te openen. Dit kan met een hefschuifpui of een schuifkieppui. Bij een hefschuifpui draai je aan de binnenkant enkel een hendel om. Vervolgens is het heel gemakkelijk om de schuifpui naar de zijkant te schuiven. Een schuifkieppui moet eerst naar binnen worden gekiept, waarna de pui weggeschoven kan worden. Dit kan iets zwaarder zijn en er is wat meer risico op defecte onderdelen. Daarentegen is wel het voordeel dat een schuifkieppui niet opengeschoven hoeft te worden als je alleen frisse lucht wilt binnenlaten. Je kunt de pui dan op de kiepstand zetten.

Design van een aluminium schuifpui

Het gebruik van aluminium voor een schuifpui en andere soorten kozijnen, zal de woning een strak en modern uiterlijk geven. Overigens is een moderne woning geen vereiste, ook klassieke woningen lenen zich uitstekend voor een aluminium schuifpui. Om het strakke effect te benadrukken, is het mogelijk om de aluminium profielen extra slank te laten uitvoeren. Dit kan gemakkelijk, omdat de sterkte van aluminium met gemak grote glaspartijen kan dragen. Hierdoor ontstaat een zeer moderne glaswand die de uitkijk op de tuin nauwelijks zal belemmeren.

Related Posts