Home Wonen Het belang van ramen en deuren

Het belang van ramen en deuren

Door bouwsuper
Het belang van ramen en deuren

Ramen zijn cruciaal voor mensen, we kijken er graag doorheen en hebben het daglicht nodig voor een goede gezondheid. Het is belangrijk om ramen toe te voegen op de juiste plek, maar we kunnen tevens niet zonder deuren in een gebouw. De juiste raambekleding speelt daarbij ook een rol.

Een mooi en functioneel gebouw


Bij het ontwerpen van een gebouw is het belangrijk om ramen en deuren op een handige plek te plaatsen. Daarvoor begin je met een ontwerp, waarbij je strategisch alles indeelt. Ben je op zoek naar alles voor ramen en deuren? Dan ben je bij https://aluprof.eu/nl aan het juiste adres. Een deur heeft meerdere functies en is dan ook van groot belang. Zo houdt een deur onder andere ongewenste bezoekers, lawaai en koude lucht buiten, daarnaast dient een deur tevens als visitekaartje voor het gebouw. Een mooie entree kan staan of vallen met een mooie of lelijke deur. Denk bij het uitkiezen van een deur na over de mate aan glas dat je erin wilt, maar ook de kleur en uiteraard de waterdichtheid zijn belangrijk.

Het nut van ramen


In diverse maten en soorten kom je ramen tegen. Er zijn ramen in extra grote maten die erop gericht zijn om zoveel mogelijk zonlicht binnen te laten komen, waardoor er zo min mogelijk gebruik hoeft te worden gemaakt van kunstmatig licht. Dit kan met name in een groot kantoorgebouw goed uitkomen. Gebruik ramen die goed isoleren om het energieverlies zoveel mogelijk te beperken. Ramen kunnen een gebouw tevens mooier maken, daarbij speelt de kleur ook een grote rol. Het is belangrijk om erop te letten hoe je wilt dat een raam opent en het is handig dat je goed bij het raam kan om het schoon te maken.

Raambekleding voor nog meer comfort

Raambekleding voor nog meer comfort


We willen meer energie besparen voor het milieu en onze portemonnee. Rolluiken voor je ramen en deuren bespaart veel energie, doordat het tocht tegenhoudt en zo de warmte beter kan binnenhouden. Niet alleen in de winter heb je er profijt van, in de zomer houden rolluiken het gebouw lekker koel. Een rolluik houdt namelijk meer zonlicht tegen dan welk gordijn dan ook. Buitenjaloezieën zijn echter ideaal om de ramen mee te bedekken, met het voordeel dat ze naar eigen wens ingesteld kunnen worden. Als je een licht verduisterend effect of ze liever helemaal open of dicht wilt doen, alles is mogelijk. Bij Aluprof vind je raambekleding in diverse maten en soorten, waardoor er voor ieder raam iets te vinden is. Zo kan je kiezen voor raambekleding dat insecten buiten houdt, maar eveneens voorkomt dat zonlicht het scherm van een computer verduistert.

Related Posts