Home Wonen Geef de muur een make-over

Geef de muur een make-over

Door Joanne

Ook een muur is na een paar jaar wel toe aan een flinke make-over. Met een nieuwe kleur, print of textuur op de wand krijgt je kamer meteen een compleet andere look. Vaak is het dus helemaal niet nodig om andere meubels aan te schaffen. Pak de muren aan en je kunt weer een tijdje vooruit!

Stucen

Stucen is vrij lastig om zelf te doen. Als je niet zo handig bent, kun je dit dus beter door een professional laten doen. Het zogenaamde spackspuiten is de goedkoopste optie van stucwerk. Hierbij gebruikt een vakman namelijk een spuitmachine waardoor het een stuk sneller gaat. Wil je een oneffen muur weer glad laten maken? Ga dan voor pleisterwerk waar je later weer overheen kunt schilderen of behangen. Je kunt ook kiezen voor stucwerk met een korrelige structuur of een grof patroon.

Schilderen

Bij schilderen zijn de mogelijkheden eindeloos! En het leukste is dat je dit klusje ook prima zelf kunt doen! Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent als je een kamer gaat schilderen. Koop bijvoorbeeld tape van goede kwaliteit en bedek de vloer en meubels met kranten of plastic. De trendkleuren van dit moment zijn: helder wit, pastelgrijs, zacht roze, lila paars en petrol blauw. Natuurlijk kun je de ideale kleur verf ook laten mengen in een bouwmarkt.

Behangen

Ben je toe aan wat origineels wat de muur echt laat opvallen? Kies dan voor een mooi behangetje! Hiermee kun je echt elke sfeer in huis halen! Wat dacht je van een grote foto van New York in de woonkamer, schattig cartoon behang in de kinderkamer of een kleurrijke grafisch print voor in de slaapkamer? Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel te koop! Ga naar de website van Behangexpert voor alle geweldige opties en wat extra inspiratie. Sorteer het behang per merk, thema of stijl. Van bloemetjes tot retro en van botanisch tot Scandinavisch.

Lambriseren

Het klinkt misschien wat ouderwets: lambrisering. Toch is het weer helemaal terug van weggeweest! Het is een eenvoudige manier om meer vlakken in de ruimte te creëren. En dat maakt het geheel weer een stuk spannender! Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Gebruik bijvoorbeeld paneeldeuren of verwerk opbergruimte in de lambrisering. Kost dit allemaal wat te veel moeite? Dan kun je het ook gewoon met de kwast aanbrengen. Verf een hele strakke lijn op de muur of doe het juist vanuit de losse pols. Door alle verschillende opties past het eigenlijk in elk interieur!

Related Posts