Home Klustips Het monteren van een systeemplafond

Het monteren van een systeemplafond

Door bouwsuper
monteren systeemplafond

Een systeemplafond plaatsen, neemt verschillende uitdagingen met zich mee. Er moet allereerst worden gekeken naar de afmetingen om passende plafondplaten te leveren. Deze hebben vaak gangbare maten in Nederland. Daarbij hebben de gewenste kwaliteit en het materiaal de prioriteit bij het kiezen van de platen. Ook moeten er keuzes worden gemaakt met betrekking tot de montage van het systeemplafond. Wordt er bijvoorbeeld besloten om te gaan voor inlegplafondplaten? Dan zorgt dit automatisch voor een relatief moderne uitstraling. Allemaal keuzes die bij het monteren van een systeemplafond komen kijken.

De levering van de plafondplaten

Is de levering en montage van de systeemplafonds door heel Nederland? Dat maakt het realiseren van dit nieuwe systeemplafond een stuk aantrekkelijker. Mocht je ontzettend handig zijn én de nodige kluservaring hebben, dan kan een systeemplafond zelf worden gemonteerd. Alvast veel succes tijdens het monteren. Voor optimaal resultaat kan Marvo systeemplafonds worden ingeschakeld om zowel de plafondplaten te leveren als te installeren. Zij realiseren bijvoorbeeld het gewenste systeemplafond met eigen ervaren monteurs door heel Nederland. Vakmanschap en kwaliteit gegarandeerd.

Wat zijn de kosten van een systeemplafond per vierkante meter (m2)?

De systeemplafond prijs kan erg verschillen. Dit hangt bijvoorbeeld af van de functie van de ruimte waarin het plafond wordt gemonteerd. Ook zit er een verschil in materiaal, merk en type wat direct invloed heeft op het prijskaartje van de plafondplaten. Daarnaast vormen isolatie, geluid en het brandvertragende effect factoren die ook zorgen voor een lagere of juist hogere prijs per vierkante meter. Vaak zie je dat de prijs wordt aangegeven in vierkante meters, dat rekent prettiger voor de klant. Elke plafondplaat heeft ook nog eigen kenmerken waardoor een prijs kan variëren. Denk aan de eigenschappen om vochtbestendig te zijn, maar ook reinigbaar en akoestisch worden veel gekozen. De functionaliteiten van de ruimte vormen het uitgangspunt voor de keuze van het systeemplafond. Deze verbouwing is een investering waarop beter niet bezuinigd kan worden; kies wat goed voelt voor de ruimte en de mensen die erin verblijven. In dit artikel lees je meer over hoe je alsnog voordelig kunt verbouwen!

Het monteren van een systeemplafond

De realisatie van een nieuw systeemplafond, roept vragen op over de ruimte. Bij het monteren van een nieuw plafond zal namelijk worden afgevraagd hoe het eigenlijk zit met de akoestiek in deze ruimte. Ook wordt er gekeken naar de brandwerendheid van het betreffende plafond. In vochtige ruimtes zal er rekening gehouden worden met vochtwerendheid en ook wordt de afweging gemaakt hoe belangrijk de verstaanbaarheid is in de ruimte. Allemaal vraagstukken die in de oriëntatiefase gesteld kunnen worden om het monteren van een systeemplafond soepel te laten verlopen. Het hebben van het juiste gereedschap maakt het klussen compleet. Het genieten van het eindresultaat kan straks echt beginnen!

Related Posts