Home Klustips Fietsband van je kind lek? Repareer hem in 10 minuten!

Fietsband van je kind lek? Repareer hem in 10 minuten!

Door bouwsuper

Als je kind graag fietst, zal het ongetwijfeld weleens vallen, of thuiskomen met een lekke band. Dat soort kleine ongelukjes horen nu eenmaal bij een actief en sportief leven. Maar natuurlijk heb je als ouder niet altijd zin bij een lekke band direct naar een fietsmaker te lopen, want dit kost geld en tijd. Wat nu als wij zeggen dat het ook veel makkelijker kan? In dit artikel leggen we je uit hoe je de fietsband van je kind in niet meer dan 10 minuten kan repareren!

De band eraf halen

Zet fietsen altijd eerst op de kop, en zorg dat het stuur rechtstaat. Steek een bandenlichter tussen de velg en de binnenband, en klap die voorzichtig om. Klem de andere kant van de bandenlichter tussen de spaken van de kinderfiets. Neem dan nog een bandenlichter, en steek deze op korte afstand van de eerste onder de band. Trek deze vervolgens langs de velg heen. Doe dit ook met een derde tot de buitenband aan een zijde loshangt. Draai het ventiel los en haal de binnenband eruit.

Het lek zoeken en plakken

Zoek met een teiltje water het lek, door snel wat lucht in de binnenband te pompen. Als je het lek hebt gevonden, laat je de band leeglopen en opdrogen, terwijl je onthoudt waar het gaatje zat. Snij een plakker op maat en schuur de plek rond het lek zachtjes. Smeer wat lijm op zowel de plakker als de band, en laat dit 30 seconden drogen. Breng de plakker dan aan en druk die goed aan. Controleer wel even of er echt geen lucht meer ontsnapt!

De band terugleggen

Zet de binnenband altijd eerst vast bij het ventiel, en controleer dat hij nergens dubbel komt te zitten. Leg de buitenband er weer omheen, en zet de fiets weer recht. Zorg er wel altijd voor dat je goede fietssloten aanschaft voor de fietsen van je kinderen. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat een lekke band het grootste probleem blijft dat je tegenkomt, en voorkom je diefstal!

Liever een video kijken? Bekijk dan deze YouTube clip waar de belangrijkste stappen worden afgelopen. Geen zin om een band te plakken en koop je liever een nieuwe fiets? Bij Fietsenopfietsen.nl word je nieuwe fiets in één werkdag geleverd. Zo kan je snel weer op stap en genieten van de heerlijke buitenlucht.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.