Home materiaal Fels platen: alle mogelijkheden en voordelen

Fels platen: alle mogelijkheden en voordelen

Door bouwsuper
Fels platen: alle mogelijkheden en voordelen

Als fanatieke hobbyklusser is het natuurlijk leuk om op de hoogte te blijven van de laatste trends op het gebied van bouwmaterialen. Vandaag vertellen we je meer over de mogelijkheden en voordelen van fels platen. Met name de stalen klikfelsbanen zijn de laatste jaren erg in opkomst.

Wat zijn fels platen?

Voordat we vertellen over de positieve punten en mogelijkheden van fels platen, is het handig om er eerst meer over te weten te komen. Fels platen zijn simpel gezegd platen met een fels profiel en worden ook wel felsbanen genoemd. Het plaatmateriaal is toe te passen als dakbedekking en wand- of gevelbekleding. Door de felsrand ontstaat er een waterkerende verbinding en kunnen de platen onzichtbaar worden bevestigd. Fels platen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en coatings, waardoor je de uitstraling goed kunt aanpassen op het project. De profielplaten worden vooral veel gebruik bij nieuwbouw, renovaties en de bouw van schuren.

Stalen felsdaken

Wil je felsdaken kopen? Dan kun je het beste kiezen voor stalen felsdaken in plaats van zinken felsdaken. Stalen fels platen zijn namelijk voordeliger, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in verschillende diktes. Bovendien zijn ze voorzien van een handig kliksysteem. Dit maakt de montage een stuk sneller en eenvoudiger.

Voordelen van fels platen

Voordelen van fels platen

Stalen fels platen en felsdaken hebben vele voordelen. Het materiaal is licht van gewicht en hierdoor makkelijk te vervoeren/verplaatsen. De platen zijn vuilafstotend, erg sterk en bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Wist je dat het materiaal zelfs recyclebaar is? Dit maakt het dus een duurzame aankoop voor de lange termijn.

Fels platen monteren

Eerder was het monteren van fels platen een flinke klus, maar door het innovatieve kliksysteem is het nu een stuk makkelijker. Bij de montage van een klikfelsbaan heb je geen speciaal gereedschap meer nodig. Met een simpele schroefmachine, metaalschaar en tang moet het al lukken. In de meeste gevallen is het dus niet nodig om een professional in te schakelen voor dit klusproject. Maak gebruik van een startprofiel om het plaatsen van de felsbanen nog gemakkelijker te maken. Zorg ook voor goede ventilatie met een onderprofiel en sluit de nok af met speciale zetwerken. We raden aan om gebruik te maken van een duidelijk stappenplan zodat je zeker weet dat het resultaat goed, mooi en veilig is. Kom je ergens niet uit? Vraag dan altijd om persoonlijk advies of schakel alsnog een specialist in voor de montage.

Bij welke klus ga jij binnenkort gebruik maken van fels platen?

Related Posts