Home Gereedschap Een grote verbouwing? Deze gereedschappen heb je in ieder geval nodig

Een grote verbouwing? Deze gereedschappen heb je in ieder geval nodig

Door bouwsuper
Gereedschappen grote verbouwing

Staat er een renovatie of grote verbouwing voor de deur? Dan is het verstandig om op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Een van de belangrijkste zaken is dan ook wel het hebben van het juiste gereedschap. Een goed begin is het halve werk en een goed stuk gereedschap is de voorwaarde om een klus tot een goed einde te brengen. Om het je wat gemakkelijker maken hebben we de must-have gereedschappen even voor je op een rijtje gezet.

Handgereedschap

Je bent nergens zonder het juiste handgereedschap. Om te beginnen is een hamer van essentieel belang. Zodra je moet kloppen, slaan of breken heb je nu eenmaal een hamer nodig. Je zou ook een voorhamer of moker aan het assortiment toe kunnen voegen. Die zijn ideaal om piketten mee de grond in te slaan of metselwerk af te breken. Ook schroevendraaiers, knijp- en kniptangen en ander handgereedschap mag natuurlijk niet vergeten worden. Is je set nog lang niet compleet? Dan kun je gemakkelijk online wat inspiratie op doen en je gereedschapskist direct compleet maken. Bekijk bijvoorbeeld het gereedschap van Engelbert Strauss als je even niet meer weet wat je nu eigenlijk nog moet hebben. Kun je het ook meteen online bestellen – heb je het binnen een paar dagen in je kist zitten.

Snijden, zagen en meten

Eigenlijk spreekt het al voor zich: gereedschap om te snijden, zagen en meten is natuurlijk van groot belang tijdens een grote verbouwing. Denk aan zagen, kniptangen, messen, meetlinten en vijlen. Voor specifieke klussen kun je ook gereedschappen als bijvoorbeeld een metaalzaag aan het assortiment toevoegen.

Elektrisch gereedschap

Waar zijn we tegenwoordig nog zonder een elektrische boormachine. Vele handen maken licht werk, maar elektrisch gereedschap draagt hier toch ook zeker aan bij. Een boormachine is natuurlijk standaard gereedschap tijdens iedere klus, maar ook andere werktuigen zoals een schuurmachine of klopboor kunnen erg handig zijn.

Lijmen en plakken

Ook zeker niet onbelangrijk zijn lijmgereedschappen. Of dit nu een lijmpistool is, een tube secondelijm of plaktape – het kan zomaar eens van pas komen. Tip: zorg ook voor specifieke lijmen als bijvoorbeeld een houtlijm. Je zou het zomaar eens nodig kunnen hebben.

Diverse gereedschappen

De rest van de gereedschapskist wordt gevuld met diverse gereedschappen die wat minder regelmatig gebruikt worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een lijmknecht, een veiligheidsbril of oorbeschermers. Deze diverse gereedschappen selecteer je aan de hand van de klus die je te klaren staat. Iedere klus heeft zo zijn eigen specifieke gereedschappen nodig.

 

Related Posts