Home Klustips Deze klusjes moet je zelf niet willen doen

Deze klusjes moet je zelf niet willen doen

Door bouwsuper
klusjes die je niet zelf wil doen

Lekker zelf klussen in huis kan hartstikke leuk zijn. De muren een nieuwe laag verf geven, de keukenkastjes beplakken of een handgemaakte stellingkast in elkaar timmeren. Veel van de klussen in en rondom huis kunnen ook gewoon zelf opgepakt worden. Je hoeft echt geen professioneel in te schakelen om je heg bij te knippen. Maar toch zijn er een aantal klusjes die je niet zelf moet willen doen. Welke klussen dit zijn en waarom je dit beter aan een professional over kunt laten, lees je hier.

1. Stucwerk

Staat er een grote verbouwing op de kalender en moet je plafonds of muren stucen? Dan kun je dit beter door een stukadoor laten doen. Je hebt dan de vrijheid van keuze in verschillende prijsklassen en mogelijkheden. Zo kan een stukadoor je muren bijvoorbeeld voorzien van een sfeervol sierpleister, of je plafond perfect glad sausen. Hoe je het ook wend of keert, tenzij je zelf een stukadoor bent, komt deze klus er altijd beter uit te zien wanneer het door een professional gedaan wordt. En laten we vooral niet vergeten dat dit wel echt de basis van je woning is – je kijkt er dus nog vele jaren tegenaan.

2. Verlagingen en verhogingen

Wil je op bepaalde plekken je plafond verlagen of misschien wel meer ruimte creëren en een dakkapel plaatsen? Laat deze klus dan ook echt in de handen van een professional. Niet alleen moet er veel boven de hoogte gewerkt worden, ook zijn zaken als stevigheid en structuur van uitermate hoog belang. Iemand die dit dagelijks doet levert een hogere kwaliteit en veiligheid dan dat je zelf zou kunnen met een paar YouTube tutorials.

3. Vloeren leggen en lakken

Niet alleen is het eindresultaat van deze klus belangrijk, ook het tijdsbestek speelt een rol. Wil je in de nieuwe woning een vloer leggen en lakken maar moeten er ook tal van andere zaken gebeuren? Besteed zaken als de vloeren dan uit aan een professional. Terwijl de pro’s de vloeren leggen en lakken, kun jij jezelf bezig houden met andere zaken zoals het verven van ruimten of het verhuizen van interieur.

4. Deuren plaatsen

Nu kun je natuurlijk gerust een tussendeur van hal naar woonkamer vervangen. Maar zelfs dat kan af en toe al een vervelende klus zijn. Laat staan dat moderne, strakke deuren zoals schuifpartijen door de hobby klusser aangepakt kunnen worden. Voor een goed eindresultaat besteed je ook deze klus gewoon beter even uit.

Related Posts