Home materiaal Dit zijn de voordelen van betonplex

Dit zijn de voordelen van betonplex

Door bouwsuper
Dit zijn de voordelen van betonplex

Betonplex platen worden veel gebruikt in de bouw en dan met name als bekisting, wanneer er beton moet worden gestort. Omdat er een gladde epoxy coating in zit, zal het beton zich er niet aan gaan hechten. Dit is wel zo prettig, omdat de platen weer makkelijk te verwijderen zijn als het beton is uitgehard. De platen kunnen dus meerdere malen worden gebruikt. Verder kan betonplex goed tegen vocht, omdat het watervast verlijmd is. Veelzijdig materiaal dus, wat voor veel doeleinden te gebruiken is.

Sterk materiaal

Omdat betonplex een watervast en glad oppervlak heeft, is het voor meerdere doeleinden in te zetten. Je ziet het o.a. veel terug in aanhangwagens, als bodembedekking, of als zijlplaten. Betonplex is sterk materiaal, dus het kan aardig wat gewicht dragen. Ook wordt het materiaal veel gebruikt bij het maken van opslagplaatsen, speeltuinen en zelfs dierenhokken.

Waar let je op bij de aanschaf van betonplex?

Voordat je betonplex gaat aanschaffen is het van belang dat je bepaalt welke functie het materiaal krijgt. Gebruik je het buitens- of binnenshuis, welke kwaliteit heb je nodig en welke dikte en afmetingen zijn er nodig? Het is begrijpelijk dat je neigt naar het dikste en duurste materiaal, maar soms is dat niet nodig. Bespreek de mogelijkheden met een vakman, zodat je in ieder geval nooit teveel zal betalen.

Verschillende soorten

Betonplex is verkrijgbaar in verschillende diktes, formaten en kleuren en zelfs antislip is een optie. Deze laatste is goed in te zetten op de vloer, of op een steiger. Het voorkomt een hoop glijwerk, wat de werksituatie dus een stuk veiliger zal maken. Betonplex gaat een behoorlijke tijd mee, maar toch zijn er verschillen. Dit hangt namelijk af van het materiaal. Er zijn platen gemaakt van berk, populier, hardhout of samengestelde fineer. Ook qua prijs zijn er verschillen te zien. Berk is wat duurder, maar dat komt ook omdat dit dan ook met stevigste is. Populier is het meest populair, omdat dit het goedkoopste is, maar dit zal dan ook sneller aan vervanging toe zijn.

Wit betonplex: een wondermiddel in de bouw

Voor mensen in de bouw is betonplex een wondermiddel. Ze gebruiken dit plaatmateriaal voor een heleboel verschillende dingen. Naast de genoemde aanhangwagens, opslagplaatsen, speeltuinen, antislip vloeren en dierenhokken, worden ze ook gebruik voor o.a. dakkappellen of artistieke meubels. Deze veelzijdigheid maakt het prettig materiaal om mee te werken. Ook de doe-het-zelver heeft het inmiddels ontdekt en gebruikt het steeds meer.

Betonplex opslaan

Als je betonplex wilt opslaan moet je dit wel op een goede manier plaatsen en zorgen dat goed kan ventileren. Stapel de planken netjes boven elkaar op en ondersteun ze met een balk, met een onderlinge afstand van 60 cm.  Voorkom schuiven, omdat hierdoor de filmlaag kan beschadigen. Plaats de planken nooit op een vochtige en/of vieze ondergrond en dek de platen af met een zeil. Zorg er wel voor dat het zeil niet te strak om de platen heen zit. Op deze manier voorkom je namelijk condensvorming.

Related Posts