Home Wonen Dit zijn de interieurtips die je humeur een boost geven!

Dit zijn de interieurtips die je humeur een boost geven!

Door bouwsuper
Dit zijn de interieurtips die je humeur een boost geven!

Als je gaat verhuizen of je huis opnieuw in gaat richten moet je natuurlijk aan van alles denken. Zo wil je misschien wel een nieuwe keuken en/of badkamer. Een nieuwe vloer zoals een Quick-step Vinylvloer Nieuw kleurtje op de muur of nieuwe meubels. Dit zal niet altijd makkelijk zijn om een keuze in te maken, waardoor je humeur ook niet altijd mee zal zitten. Hier een aantal tips op je huis in te richten.

Tip 1: Ga op zoek naar inspiratie

Ga is kijken op pinterest, kijk verschillende tv programma’s over interieur en ga naar verschillende winkels of websites om ideeën op te doen. 

Tip 2: Ontwerp een moodboard 

Zodra je de inspiratie hebt opgedaan bij tip 1, kan je verder met een moodboard te maken. Verzamel de kleuren die je mooi vindt, zoek leuke meubels uit die je bijvoorbeeld hebt gezien in een winkel of ergens anders en voeg natuurlijk accesoires toe. Je hebt meerdere manieren om dit te doen zoals met knip- en plakwerk maar het kan natuurlijk ook via de makkelijke weg met een online moodboard. 

Tip 3: Indeling 

Indeling 

Zodra je een moodboard hebt gemaakt, ga je kijken naar de indeling. Kijk hierbij naar welke kamer je waar voor gaat gebruiken. Wees hierin kritisch zodat er voor jouw zelf een duidelijk en handige inrichting ontstaat. Durf ook een keer anders naar iets te kijken zodat het net anders uitpakt dan bijvoorbeeld anderen. 

Tip 4: Kleurenpalet 

Natuurlijk is het van belang dat je tijdens het moodboard al gekeken hebt naar de kleur. De kleur die je kiest is uiteindelijk ook bepalend voor je interieur. Als je gaat kijken naar de vloer spreekt een laminaatvloer je misschien het meeste aan, omdat er zoveel verschillende kleuren voor laminaatvloeren zijn. Je kan voor alle kleuren kiezen, ga je voor wat rustigere kleuren zoals pasteltinten of ga je sneller voor felle kleuren. Waar je ook voor kiest, jij moet jezelf er prettig bij voelen. 

Tip 5: Woonstijl

Kies voor een woonstijl die bij jou past. Zodra je in een nieuw huis gaat wonen is het misschien juist leuk om een nieuwe woonstijl te kiezen. Kies voor een stijl die jou thuis laat voelen. Het is uiteindelijk jouw huis en jij moet er in wonen. Voorbeelden hiervan zijn een robuuste stijl met een stoer, industrieel interieur of een natuurlijke stijl met een landelijke inrichting of een heel strak interieur. Uiteindelijk zijn deze tips handig om zo een beter humeur te krijgen tijdens je verbouwing, verhuizing of gewoon een verandering in je huidige huis. 

Related Posts