Home RuimteBadkamer De badkamer: trends van het moment

De badkamer: trends van het moment

Door bouwsuper
De badkamer trends van het moment

Ben jij van plan je badkamer op te knappen? De badkamer is waar je dag begint en waar hij meestal ook eindigt. Daar wil je dus een fijne ruimte van maken! Wat is er leuker dan je inspiratie in de huidige badkamertrends te zoeken? Er gebeurt genoeg op het terrein van sanitair design. Er is dus zoveel om uit te kiezen. In dit artikel zetten we een aantal trends van dit moment op een rijtje. Er zitten vast wel ideeën tussen waar jij iets mee kunt.

Kamerplanten

Planten in de badkamer is tegenwoordig helemaal in. Het geeft iets zachts en natuurlijks aan je design. Zeker wanneer je met industriële elementen werkt, is het aanbrengen van levende accenten een welkome afwisseling. De moeilijkheid is wel dat badkamers vaak donker zijn en een hoge luchtvochtigheid hebben. Je moet dus op zoek naar planten die geschikt zijn voor de badkamer. Namen als de Sprengeri, Green Lady en Aloë Vera kun je alvast op je boodschappenlijstje zetten. Maar ook dikbladige, tropische planten als anthuriums en succulenten gedijen prima bij een hoge luchtvochtigheid.

Je badkamer omtoveren in een groene wellness-oase kan ook. Groene flora bevordert je welbevinden. De deur van je badkamer opendoen en midden in een oerwoud stappen, is een fijne sensatie. Onder de douche gaan voelt als een duik in een waterval. Nog even en je slaat Tarzan-kreten uit.

Goud

Goud

De trend van goud in de badkamer zet zich voort. Net als koper en geel messing biedt goud de uitstraling van chique en luxe. Gouden badkranen, een gouden regendouche, een goud omlijste spiegel, het past allemaal binnen de hedendaagse designtrends. Zeker in combinatie met de trendkleur zwart springt goud eruit als super chique. Maar andere kleuren laten zich ook graag zien in zijn gezelschap. Met wit is goud een frisse toon en met beton benadrukt hij de industriële basis.

Doordat goud zo’n aparte en uitgesproken kleur is, is het steeds het contrast die hem op een verschillende manier doet shinen. Goud als basiskleur is minder gangbaar. Tenzij je de badkamer van een oliesjeik of een decadente dictator wilt nabootsen.

Vrijstaand bad

Een verrassende nieuwe binnenkomer in de trend-hitlijst is het vrijstaande bad. In showrooms en op woonbeurzen zie je hem steeds vaker door het beeld schuiven. Een losstaand bad of een half los hoekbad worden gestaag populairder. Er is een verscheidenheid aan modellen en ook de materialen lopen uiteen.

Voor een mooie aparte vorm wordt vaak voor een vermalen steensoort met hars gekozen. Dit materiaal biedt veel mogelijkheden voor het op kleine schaal laten gieten van een bad.

Voor ligbaden die in massa gemaakt worden, is acryl het meest gangbaar. Deze baden zijn dubbelwandig en hebben daardoor een groot isolerend vermogen. Je water blijft kortom langer op temperatuur. Acryl ligbaden hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Milieubewust

Het hoort helemaal bij deze tijd van vergroening. Steeds meer design liefhebbers kiezen voor milieubewuste opties. Energiebesparende lampen, waterbesparende toiletten en de opkomst van de spaardouche. Het mes snijdt aan twee kanten: je doet iets voor het klimaat en het scheelt in je portemonnee. Zeker in tijden van oplopende gasprijzen is het streven om minder warm water te gebruiken.

Waterbesparende douchekoppen zijn opgedeeld in klassen. De echte spaardouche krijgt het predicaat Z-Klasse. Je verbruikt tijdens het douchen dan 4,3 to 6,9 liter warm water. Vergelijk dat met de laagste klasse – de D-Klasse – waarbij 17,4 tot 21,9 liter langs je lichaam richting doucheputje klettert.

Natuurlijke materialen

Eerder zijn al de kamerplanten voorbij gekomen. Maar dat is niet wat we hier bedoelen met natuurlijke materialen. In de woontrends van dit moment zie je veel  hout, natuursteen en ook riet terugkomen. Je hoeft je badkamer er niet helemaal voor te renoveren. Een paar leuke rieten mandjes om je tandenborstels in te zetten of een rieten wasmand maken al verschil. Een houten krukje of een houten handdoekrek is ook snel in je interieur in te passen.

Bij natuursteen kom je echter al snel uit bij tegels op de vloer of op de muur. Er zijn ontelbare soorten natuursteen. Marmer valt bijvoorbeeld ook in die categorie. Verder heb je leisteen, graniet, kalk en kwartsiet. In de badkamer zijn leisteen, graniet, basalt of geïmpregneerd kalksteen zeer geschikt. Andere soorten – bijvoorbeeld zandsteen – voldoen minder. Dat komt door de hoge porositeit of de zachtheid van het materiaal. Dat zijn in vochtige ruimtes geen succesvolle eigenschappen.

Related Posts