Home materiaal 7x mooie tuinbanken voor elke tuin

7x mooie tuinbanken voor elke tuin

Door Judith

Met de zomer in aantocht, is het tijd om de tuin weer op te knappen. Het onkruid wordt gewied, bestrating schoongespoeld en tuinmeubels tevoorschijn gehaald. Kortom: je maakt de tuin weer echt gezellig. Toch is een tuin alleen gezellig als je ook de juiste tuinmeubels hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie tuinbank? Dit zijn 7x voorbeelden van prachtige tuinbanken bij tuinmeubelen.nl.

1. Industriële tuinbank

Deze tuinbank bestaat uit een stalen frame met brede houten planken. De bank heeft een mooi industrieel uiterlijk en is zwaar en massief. Het is een loungebank, die vooral tot zijn recht komt als je er comfortabele tuinkussens op legt.

Industriële tuinbank

2. Kunststof tuinbank grijs

Een kunststof tuinbank heeft geen onderhoud nodig. Hij is dus ideaal in de onderhoudsarme tuin. Bovendien kan een kunststof bank minstens net zo degelijk zijn als een houten tuinbank. Deze mooie kunststof bank is eenvoudig, maar heeft wel een gezellige uitstraling.

Kunststof tuinbank

3. Tuinbank van boomstam hout

Deze houten tuinbank heeft prachtige ronde vormen. Dat komt omdat er gebruik is gemaakt van boomstam planken. Het schors is verwijderd, maar de onregelmatige lijnen zijn gebleven. Deze houten tuinbank is erg mooi in de landelijke tuin.

Tuinbank boomstam hout

4. De klassieke tuinbank

Deze tuinbank heet niet voor niets ‘Granny’. Het is een echte klassieke houten tuinbank, met smalle latten. Dit type tuinbank zit uitermate comfortabel en is lekker stevig. De tuinbank is ruim genoeg voor drie-vier personen.

Klassieke tuinbank

5. Houten schommelbank

Wil jij heerlijk schommelen in de tuin? Check deze leuke houten schommelbank! Het is eigenlijk gewoon een schommelstoel die breder is gemaakt. Hij zit heerlijk comfortabel en staat mooi in elk type tuin. Deze tuinbank is het mooist als hij gebeitst of gelakt is.

Schommelbank

6. Steigerhouten tuinbank

Deze tuinbank is gemaakt van steigerhout. Het ontwerp in eenvoudig en robuust. Dit type houten tuinbank kun je ook zelf maken als je handig bent. Je kunt aan de hand van de afbeelding een bouwtekening maken om zelf zo’n steigerhouten tuinbank te maken.

Tuinbank steigerhout

7. Teakhouten tuinbank

Deze elegante houten tuinbank is gemaakt van teakhout. Dit type hout is populair voor houten tuinmeubels. Teakhout is onderhoudsarm en verkleurd mooi in de loop der jaren. Wil je liever de originele kleur behouden, dan kun je de tuinbank beitsen of lakken.

Teakhouten tuinbank

Tuinbanken zijn er in alle soorten en maten. Het is fijn om een tuinbank te hebben. Het ziet er gezellig uit in je tuin en je kunt er met meerdere mensen tegelijk op zitten. De meeste tuinbanken zijn heel goed bestand tegen een heel jaar buiten staan. Bij houten tuinbanken kan het wel verstandig zijn ze regelmatig te beitsen, maar dat hoeft niet perse. Welke tuinbank vind jij het mooist?

Related Posts