Home Wonen 7 voordelen van een bouwkundig rapport

7 voordelen van een bouwkundig rapport

Door bouwsuper
7 voordelen van een bouwkundig rapport

Een bouwkundig rapport kan een groot aantal voordelen bieden. Met name bij de op verkoop van een woning speelt bouwkundig onderzoek een grote rol. Daarmee wordt een open speelveld gecreëerd en wordt het gebouw gecontroleerd. Hier lees je 7 voordelen van een bouwkundige keuring.

1. Inzicht in de huidige staat

In een bouwkundig rapport wordt de huidige staat van het gebouw beschreven. Tijdens de keuring wordt het hele gebouw binnenstebuiten gekeerd en wordt de onderste steen boven gehaald. Tijdens de visuele inspectie wordt de onderhoudsstaat van het object beoordeeld.

2. Zekerheid

Door een bouwkundige keuring weet je wat je koopt. Je weet precies wat er allemaal mee aan de hand is en welke eventuele onderhoudskosten je in de toekomst kunt verwachten. In een bouwkundig rapport staat namelijk de beoordeling van de huidige staat, maar ook een uitgebreide kostenraming van onderhoudskosten voor de korte en lange termijn.

3. Wekt vertrouwen

Een bouwkundig rapport wekt ook vertrouwen bij de andere partij. Het feit dat je bereid bent een onafhankelijk onderzoek te doen naar het bouwwerk, is een indicatie dat je niks te verbergen hebt en graag open de onderhandelingen in gaat.

4. Voer voor onderhandelingen

Ook voor de inhoudelijke onderhandelingen kan een bouwkundig rapport interessant zijn. Zo kan een volledig in orde gebouw reden zijn om een hogere prijs te vragen. Of voor de koper is een mogelijk gebrek juist een reden om af te dingen.

voordelen bouwkundig rapport

5. Financieel overzicht

Met een bouwkundig rapport krijg je een volledig financieel inzicht in het gebouw. Het bouwkundig rapport bevat namelijk een uitgebreide kostenraming, waarin duidelijkheid wordt geschept betreft verbeter- en onderhoudskosten op de korte en lange termijn. Ook worden andere financiële aspecten van het gebouw worden blootgelegd.

6. Inzicht in extra kosten

Als er een aantal verbeterpunten zijn aan het gebouw, weet je nu precies waar je aan toe bent. Een gebrek komt vroeg of laat toch naar voren. Dan kan je het maar beter van te voren weten en er rekening mee houden. Vroeg ingrijpen kan de schade beperken en je komt niet voor onverwachte kosten te staan.

7. Voldoen aan verplichtingen

Zowel de koper als verkoper hebben de verplichting om eerlijk, zorgvuldig en transparant te handelen. Anders lopen zij het risico om achteraf aansprakelijk gesteld te worden. Een bouwkundig rapport is een eenvoudige manier om hieraan te voldoen en biedt een goede basis voor de onderhandelingen.

Overtuigd door de voordelen van een bouwkundig rapport? Dan kun je gemakkelijk online een bouwkundige keuring aanvragen via Huiskeur.nl. Wij zijn werkzaam door heel Nederland. 

Related Posts