Home Klustips Led strips aansluiten: wat heb ik nodig?

Led strips aansluiten: wat heb ik nodig?

Door bouwsuper
Led strips aansluiten: wat heb ik nodig?

Het gebruik van ledstrips wordt steeds populairder. Op de gekste plaatsen vind je deze gezellige lampjes. In de slaapkamer, in de woonkamer, op de badkamer. Niets is te gek. Maar er is wel wat voor nodig om de lampjes te laten werken. De afwerking kan je natuurlijk naar eigen smaak vorm geven. Maar er zijn een aantal technische onderdelen die je niet mag vergeten. Hier lees je wat je allemaal absoluut nodig hebt voor werkende ledstrips.

Stroom en een adapter

Net als vrijwel alle verlichting heb je een stopcontact met stroom nodig. Zonder voeding hebben de lampjes immers geen energie om aan te springen. Uit een stopcontact komt gemiddeld 230 volt. Dit is te veel voor led strips. Daarom is een adapter nodig om de netspanning te reguleren. Een led strip zal rond de 24 volt nodig hebben. Een adapter zet dit om waardoor de led lampjes precies de energie krijgen die ze nodig hebben om te shinen.

RGB(W) controller

Tussen de voeding en de led strip kan een RGB(W) controller worden geplaatst. Hiermee kunnen de led verlichting strips worden bediend. Denk bijvoorbeeld aan diverse kleuren die ze kunnen aannemen of diverse standen zoals knipperen.

Verloopkabel

De led strip moet vervolgens ook weer worden aangesloten op de controller. Hiervoor wordt de zogenoemde verloopkabel gebruikt. Daarmee wordt de strip gekoppeld aan de schakelaar en natuurlijk de energietoevoer. 

Overige accessoires

Naast de noodzakelijke technische onderdelen zijn er ook extra elektrische hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt bij led strips. Zo zijn er bijvoorbeeld splitters of verlengkabels, waardoor op één voeding meerdere led strips kunnen worden aangesloten. Ook is het bij led strips vaak zo dat de energie naarmate de lengte van de strip steeds zwakker wordt. Hiervoor is een versterker ontworpen.

Led strip verlichting

Installatiepakket

Als je er zeker van wilt zijn dat je alle juiste onderdelen bij de hand hebt bij het installeren van de led strips, kan je ook een totaal installatiepakket kopen. Dan zullen alle benodigde onderdelen bij elkaar worden meegeleverd. Zeker als je zelf niet heel technisch bent aangelegd kan dit een uitkomst zijn. In de webshop van LEDStripXL vind je al het aansluitmateriaal wat je nodig hebt voor ledstrips. Heb je nog vragen? Dan helpen de specialisten in de klantenservice je graag.

Related Posts