Home Wonen 6 redenen om te kiezen voor rolluiken

6 redenen om te kiezen voor rolluiken

Door bouwsuper
6-redenen-om-te-kiezen-voor-rolluiken

Ben je op zoek naar zonwering, maar twijfel je nog tussen de vele verschillende opties? We helpen je een handje op weg en zetten hieronder in ieder geval 6 fijne voordelen van rolluiken voor je op een rijtje.

Of je nu overweegt rolluiken te installeren bij je winkel, woning of kantoor, er zijn altijd genoeg voordelen te noemen:

1. Verkoelende werking

Rolluiken zijn perfect om de zon te weren en warmte buiten te houden. De rolluiken weerkaatsen namelijk zonlicht en zorgen ervoor dat de warmte buiten gehouden wordt, wat voor een aangename koele binnentemperatuur zorgt.

2. Beter beveiligd tegen inbraak

Naast zonwering is het voorkomen van inbraak een van de andere voornaamste redenen om voor rolluiken te kiezen. Met rolluiken kun je ongewenst bezoek buiten de deur houden, wat natuurlijk een extra prettig gevoel geeft. Zowel wanneer je thuis bent, als wanneer je een pand veilig wil afsluiten.

3. Meer privacy

Meer privacy

Ben je erg gesteld op je privacy, of woon je langs een drukke weg met iets te veel inkijk? Ook dan kan een rolluik ook prettig zijn. Hiermee kun je namelijk zelf de mate van inkijk bepalen.

4. Isolerende werking

Een andere fijne eigenschap is de isolerende werking van rolluiken. In de zomer houdt het, zoals we eerder al noemden de warmte buiten, maar in de winter houdt het de huiselijke warmte juist binnen. Normaal gesproken verliest een woning namelijk veel warmte door onder andere de ramen (ja, zelfs bij dubbel glas). Maar met rolluiken wordt deze warmte beter binnen gehouden. Wel zo fijn voor je energierekening dus!

5. Geluidwerende werking

Niet alleen warmte glipt door de ramen naar binnen en buiten, ook geluid gaat dwars door de ruiten heen. Maar met rolluiken heb je daar veel minder last van. Wel zo fijn als je aan een drukke snelweg, vlakbij een spoorweg, op een drukke vliegroute of in een rumoerige stad woont.  

6. Verduisterende werking

Tot slot hebben rolluiken ook nog eens de fantastische eigenschap dat ze de ruimte volledig kunnen verduisteren. In de woonkamer kan dit bijvoorbeeld fijn zijn als je geen zonlicht weerkaatst wil hebben op je tv. Maar ook in je slaapkamer is de verduisterende eigenschap natuurlijk extra fijn voor je nachtrust. Geen straaltje zonlicht die er doorheen glipt, dus in de zomer hoef je niet bang te zijn dat je al om half 6 wakker wordt!

Related Posts