Home Wonen Waar moet je rekening mee houden bij een gietvloer?

Waar moet je rekening mee houden bij een gietvloer?

Door bouwsuper
Waar moet je rekening mee houden bij een gietvloer

Een gietvloer is ontzettend populair en het past heel goed bij een strak interieur. Het heeft een nette afwerking en oogt heel opgeruimd. Dit is dan ook de voornaamste reden dan men kiest voor een gietvloer. Toch is deze vloer nét iets anders dan andere vloeren, dus dat brengen we graag even onder de aandacht. Hier moet je op letten wanneer je een gietvloer in huis wilt!

Hoe wordt deze vloer gelegd

Een gietvloer kun je niet zomaar zelf eventjes leggen, zoals je bijvoorbeeld bij een laminaatvloer wel kunt. Hier is namelijk een gietvloer specialist voor nodig die de vloer netjes kan aanbrengen en afwerken. Je kunt hier ook niet direct op lopen, want soms moet dit wel enkele dagen goed uitharden. Houd hier dus absoluut rekening mee wanneer je bijvoorbeeld moet verhuizen.

De prijs van de vloer

Een gietvloer is niet de duurste, maar ook zeker niet de goedkoopste vloer op de markt. Houd er rekening mee dat je altijd afhankelijk bent van iemand anders die het moet komen leggen en dat je duurder uit bent voor kleinere oppervlakten. Als je een precieze prijs gietvloer wilt hebben voor jouw woonkamer, kun je natuurlijk altijd een offerte opvragen.

Het onderhoud van de vloer

Het onderhoud van de vloer

Een gietvloer vereist niet veel onderhoud, zoals een houten vloer dat wel doet. Toch is het wel belangrijk om de gietvloer schoon en grotendeels stofvrij te houden. Je kunt dit gemakkelijk bereiken door regelmatig te stofzuigen of even met een zachte bezem door de ruimte te gaan. Je kunt de vloer eenmaal per week dweilen, zodat deze het netst blijft. Op die manier zorg je ervoor dat jouw gietvloer het langst netjes blijft zonder krassen of putjes.

De levensduur van de vloer

Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen, waardoor deze ontzettend sterk is. Dit zorgt er ook direct voor dat je vloer duurzaam is en lang meegaat. Je kunt er dus van uit gaan dat deze vloer echt wel een jaar of 30 mee kan gaan, mits hier netjes mee omgegaan wordt. Houd er wel rekening mee dat een gietvloer gemakkelijk kan verkleuren, wanneer deze bijvoorbeeld veel blootgesteld wordt aan Uv-straling. Dit kan ervoor zorgen dat deze vloer door de jaren heen minder mooi wordt.

Related Posts