Home Wonen 5x je huis verkoopklaar

5x je huis verkoopklaar

Door Maxime

Al heb je alle verkoop styling tips van internet geplukt en uitgevoerd, soms verkoopt een woning niet snel genoeg. De verleiding is dan groot om nog meer te investeren in het verkoopklaar maken van de woning. Moet er dan toch een nieuwe keuken of badkamer in? Maar wat zijn nou echt dé tips?!

Een frisse keuken

Het is zo dat veel kijkers niet altijd ‘door’ een woning heen kijken. Ze zien niet hoe fantastisch de keuken eruit kan zien met nieuwe kastjes en apparatuur. Vraag eens aan andere of de keuken er een beetje doorgeleefd uitziet. Een nieuw exemplaar zal het huis misschien doen opfrissen. Ook als de keuken wat ‘creatief’ is qua kleur en vorm: met een paar nieuwe, witte deurtjes creëer je iets dat meer past bij de gemiddelde smaak.

Verouderde badkamer

Een verouderde badkamer vernieuwen is wellicht een wat te grote investering. Je zou kunnen overwegen het jaren-70 kleurtje over te schilderen. Maar zorg er eerder voor dat de badkamer schoon en schimmelvrij is voor die op de foto gaat voor Funda. Kleine aanpassingen als een nieuwe toiletbril of hippe spiegel kunnen ook wonderen doen!

Verbouwen

Ook niet aan te raden is de woning ‘nog even’ te verbouwen. Zelfs de extra vierkante meters die je wint door een nieuwe dakkapel, leveren nooit het geld op dat je erin hebt gestopt. Beter investeer je dat geld in een nieuwe woning, zodat je er zelf lol van hebt. Onthoudt dit heel goed.

Bouwtekeningen

Wat wel kan als extra service bij de verkoop, is door een architect tekeningen laten maken van de mogelijkheden van de woning. Samen met een begroting van een aannemer, heeft de koper meteen inzichtelijk hoe het huis eruit zou kunnen komen te zien. Ook kan hij hiermee naar de bank om een inschatting te laten maken van de hypotheek als hij deze verbouwing meefinanciert. Met deze tekeningen kunnen eventueel ook 3D ontwerpen worden uitgewerkt zodat ze er echt een beeld van krijgen.

Hip, strak en licht

Een huis verkoopklaar maken, is verder vooral een kwestie van alles hip, strak en licht maken. Haal vooral de rommel weg zoals matjes in de badkamer en de knuffels van de kinderen. Investeer verder vooral in witte latex om bijvoorbeeld die knalgroene muur wit te maken. Keep it simple!

Vergeet de tuin niet

Een andere plek in huis die veel aandacht behoeft, is de tuin. Bomen en struiken, een beetje snoeien, leuke meubels erin, en het ziet er meteen al een stuk gezelliger uit als kopers naar buiten kijken. Bovendien is het door de gekortwiekte planten binnen ook meteen een stuk lichter. De tuin is immers net een schilderij als je door de ramen kijkt. Zorg dus dat het er goed uitziet.

Gaat jouw huis binnenkort de verkoop in?

Related Posts