Home Wonen 5 zaken die niet mogen ontbreken in jouw thuiskantoor

5 zaken die niet mogen ontbreken in jouw thuiskantoor

Door bouwsuper
5 zaken die niet mogen ontbreken in jouw thuiskantoor

Het is fijn als je een ruimte in huis kunt reserveren als thuiskantoor. Zeker in deze tijd waarin er veel thuisgewerkt wordt, is het prettig als je niet aan de keukentafel hoeft te werken maar gewoon een ingerichte kantoorruimte hebt. In die kantoorruimte mogen een aantal zaken ter gemak zeker niet ontbreken. We zetten vijf zaken op een rijtje die niet mogen ontbreken in jouw thuiskantoor.

Ergonomische bureaustoel

Vooral nu er veel thuisgewerkt wordt is aandacht voor ergonomie van groot belang. Veel mensen brengen veel meer tijd door in hun thuiskantoor dan ze voorheen deden. Voor snelle zaken is het natuurlijk niet zo’n probleem als je gewone, simpele stoel hebt die dienst doet als bureaustoel. Maar als je daar langer achter elkaar gebruik van maakt, ga je daar echt wel lichamelijke ongemakken van ondervinden. Schaf daarom een goede, ergonomische bureaustoel die goede rugsteun biedt en in hoogte verstelbaar is, zodat je met je knieën op een hoek van 90 graden kunt zitten.

Printer

Een goede all-in-one wifi printer mag eigenlijk niet ontbreken in een volwaardig thuiskantoor. Ook al gebruik je hem misschien niet vaak, op het moment dat je iets wilt afdrukken, kopiëren of scannen is het wel fijn als je dat gewoon thuis kunt doen. Voor inktpatronen voor Canon printers of printers van andere fabrikanten hoef je overigens niet naar de winkel als ze aan vervanging toe zijn. Je kunt ook eenvoudig online inkt bestellen.

Planten

Planten in thuiskantoor

Planten zijn niet alleen fijn als decoratie, ze verbeteren ook het leefklimaat in de ruimte. Planten zorgen voor zuurstof. Er schijnt een verband te zijn tussen planten in een ruimte en de mate waarin mensen zich prettig voelen en zich kunnen concentreren op hun werk. Maar van je thuiskantoor dus een prettigere plek om te werken door een of meerdere planten toe te voegen.

Oordopjes

Oordopjes zijn natuurlijk geen onderdeel van het interieur, maar het is wel fijn om ze te allen tijde paraat te hebben bij je werkplek. In deze tijd van gedwongen thuiswerken moet er immers ook gebeld worden met collega’s om overleg te plegen. Het is erg fijn om meteen oordopjes bij de hand te hebben wanneer je gebeld wordt, zodat je de handen vrij houdt om bijvoorbeeld mee te typen. Ook bij videobellen via de computer komen ze goed van pas, want ze voorkomen dat jouw geluid als een soort van echo gaat klinken.

Draadloze oplader voor je smartphone

Als je vaker belt, gaat de accu van je smartphone ook sneller leeg. Een handige, laagdrempelige manier om ervoor te zorgen dat je telefoon opgeladen blijft, is het installeren van een draadloze oplader in je thuiskantoor. Dat is dan meteen ook een handige plek waar je je telefoon neer kunt zetten. Als je gebeld wordt, kun je hem meteen pakken zonder hem te hoeven ontkoppelen van de oplader.

Natuurlijk zijn er nog wel meer zaken te bedenken die van pas kunnen komen in je thuiskantoor. Maar deze tips kun je alvast meenemen bij het inrichten van je eigen kantoor!

Related Posts