Home Klustips Zo onderhoud je het buitenschilderwerk het beste

Zo onderhoud je het buitenschilderwerk het beste

Door bouwsuper
Zo onderhoud je het buitenschilderwerk het beste

De staat van je kozijnen en deuren zijn erg tekenend voor de complete uitstraling van je woning. Als er scheuren en bubbeltjes in de verflaag zitten, ziet je huis er direct onverzorgd en slecht onderhouden uit. Het is dus van flink belang dat je dit goed bijhoudt. Uiteraard is niet alleen de uitstraling belangrijk, maar door het buitenschilderwerk goed bij te houden zorg je ook voor een langere levensduur en minder inbraakgevoelige ramen en deuren. Kortom, voldoende redenen om je eens in de zoveel tijd in het zweet te werken en die raamkozijnen te schilderen. We helpen je graag op weg.

Controleer en schuur

Start met het controleren van de raamkozijnen en spoor eventuele problemen op. Scheurtjes in het hout moet je bijvoorbeeld eerst dichtmaken, voordat je er een nieuwe laag verf overheen knalt. Maak de kozijnen schoon met een vochtige doek, zodat het oppervlak vuilvrij is. Als alles er goed uitziet kun je aan de slag met schuurpapier. Zorg dat de oude laag verf wat opgeschuurd wordt, zodat de nieuwe laag verf goed kan hechten. Zorg trouwens ook dat je alles netjes afplakt met schildertape, om druipers te voorkomen. Zo weet je zeker dat jouw schilderklus er op zijn netst uitziet.

Breng een primer aan

Voordat je daadwerkelijk gaat schilderen, moet je een primer aanbrengen. Dit zorgt dat de verf goed hecht, waardoor je er langer plezier van hebt. Zo voorkom je namelijk dat de verf snel gaat afbladderen en dat kleine krassen of putjes mooi worden opgevuld. Een goed voorbeeld van een primer voor de kozijnen is de Sikkens rubbol bl rezisto primer. Deze dekt goed en is trouwens ook binnen goed te gebruiken.

Aan de slag met verf

Aan de slag met verf

Nu de basis voor een nette verflaag gelegd is, kun je eindelijk gaan schilderen. Het is belangrijk om niet te besparen op dit type verf, omdat het echt tegen een stootje moet kunnen. Je kunt online Sikkens verf bestellen, welke van hoge kwaliteit is en zorgt voor een lange levensduur. Zo worden jouw kozijnen en deuren optimaal beschermd tegen allerlei weersomstandigheden en ziet het er de komende jaren netjes uit. Hierdoor is de klus snel geklaard en heb je er voorlopig geen omkijken meer naar, wat ontzettend fijn is als je het toch een rotklusje vindt!

Related Posts