Home Klustips Zo monteer je zelf een glaskoepel

Zo monteer je zelf een glaskoepel

Door bouwsuper
Simpele montage

Denk je erover na om je woning te verrijken met een glaskoepel? Doen! Of je er nu een voor de uitbouw, de keuken of de woonkamer wil, spijt zal je hoe dan ook niet krijgen. Benieuwd of en hoe je dit zelf kunt realiseren? Bekijk hier hoe je dit aanpakt!

De voordelen van een glaskoepel

Het monteren van een glaskoepel – of je dit nu zelf doet of laat doen – kunnen we hoe dan ook sterk aanraden. Het ziet er ten eerste prachtig uit, maar daarnaast heeft het ook nog eens een aantal praktische voordelen. Zo zorgt het voor ontzettend veel extra licht in huis, waardoor de ruimte ook nog eens veel groter oogt. Daarnaast kan het ook voor verkoeling zorgen in de zomer én het creëert in sommige gevallen een vluchtweg in geval van nood. Need we say more?!

Vlakke glaskoepel monteren: zelf doen of laten doen?

Kies je voor een vlakke glaskoepel zoals deze, dan krijg je een compleet pre-fab glaskoepel geleverd. Dit zorgt er voor dat montage eenvoudig en snel kan gebeuren. Over het algemeen verricht degene die de dakwerkzaamheden doet ook de montage van een glaskoepel. Denk bijvoorbeeld aan professionals zoals een aannemer, timmerman of dakdekker. Maar als je zelf een beetje handig bent en het leuk of uitdagend vindt om dit zelf uit te voeren kan dat natuurlijk ook! Het beste kun je hiervoor een duidelijke instructiehandleiding raadplegen, zoals bijvoorbeeld deze.

Simpele montage

Zo monteer je zelf een glaskoepel

Eigenlijk kun je bijna niet eens spreken van montage wanneer de glaskoepels pre-fab worden geleverd. Omdat het product al kant-en-klaar wordt geleverd is het dan ook eerder een kwestie van ‘plaatsen’.

Het fijne aan het plaatsen van zo’n vlakke lichtkoepel is dat deze een aluminium inpakfles heeft, die je rechtstreeks op het platte dak kunt bevestigen met schroeven. Kies hierbij het liefst voor inbraakwerende schroeven, anders zien inbrekers dit als dé methode om gemakkelijk binnen te komen! Daarnaast kun je ook nog kiezen voor mastiekhoeken die je dicht kunt plakken met dakbedekking. De druiprand zorgt ervoor dat de bovenzijde van de dakbedekking is afgeschermd, waardoor je dak bestand is tegen weer en wind en je dus ook niet bang hoeft te zijn voor lekkage!

Hoe die montage precies in z’n werk gaat? Deze handige instructievideo helpt je op weg!

Related Posts