Home Wonen Zo ga je het beste om met je laminaatvloer

Zo ga je het beste om met je laminaatvloer

Door bouwsuper
Zo ga je het beste om met je laminaatvloer

De laminaatvloer wordt steeds vaker verkozen boven andere soorten vloeren en dat is niet voor niks. Deze variant heeft namelijk ontzettend veel voordelen, zodat deze kleur- en slijtvast is, maar ook dat de vloer gemakkelijk te onderhouden is. Het is een duurzame, maar voordelige vloer ten opzichte van hout en het is een stuk hygiënischer dan tapijt. Kortom, een goede optie om te overwegen. Maar als je eenmaal voor deze vloer gekozen hebt, hoe ga je er dan het beste mee om? We geven je graag een paar tips.

Vloer schoonmaken

Een laminaatvloer heeft weinig nodig qua reiniging. Veel mensen denken dat ze deze gemakkelijk kunnen schoonmaken met groene zeep of allesreiniger, maar dit is echt funest voor de vloer! Je kunt het beste voor een goede deurmat zorgen zodat er weinig vuil en zand op de vloer komt. Zo voorkom je namelijk de meeste krassen of beschadigingen. Stofzuigen is in principe voldoende, want een laminaatvloer houdt niet echt vuil vast. Is deze toch viezig geworden en kan de stofzuiger hierin geen oplossing bieden? Dan kun je de vloer gemakkelijk met lauw water en een scheutje azijn dweilen. Zo krijg je een streeploos resultaat.

Vloer repareren

Vloer repareren

Hoewel een laminaatvloer heel duurzaam is en niet snel beschadigd, kan het soms toch gebeuren dat deze vloer reparatie nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer iemand veel met scherpe hakken in huis loopt of als er een zwaar meubel op het laminaat geplaatst wordt en je deze regelmatig verschuift. Kleine schade kun je vaak gemakkelijk zelf repareren, maar als er een flinke deuk of diepe kras in de vloer zit kun je het beste het laminaat laten repareren door een professional. Zo weet je zeker dat het netjes gebeurt en je het na de reparatie niet meer ziet. Zo is je vloer snel weer als nieuw!

Gebruik bescherming

Zoals eerder genoemd kan je vloer alsnog krassen of beschadigingen oplopen wanneer je niet goed met je vloer omgaat. Daarom raden we je zeker aan om speciale viltjes onder je stoelpoten te plakken, zeker aangezien je deze vaak verschuift over de vloer. Daarnaast zou je dit ook voor de zekerheid onder de bank en tafels kunnen plakken, omdat deze ook aardig wat gewicht dragen. Op die manier bescherm je niet alleen de vloer, maar ook je meubels en gaan beide een stuk langer mee.

Related Posts