Home Klustips Zelf tegelen? Bereid je goed voor

Zelf tegelen? Bereid je goed voor

Door bouwsuper
Zelf tegelen? Bereid je goed voor

Het zelf tegelen van bijvoorbeeld een badkamer, douche, keuken, toilet of vloer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wanneer je goed weet wat je doet en de juiste materialen en middelen voorhanden hebt, is dit een fluitje van een cent. Hier ontdek je 3 belangrijke tips voor het zelf tegelen.

1.  Kies de juiste tegels

De eerste tip die we je meegeven is de keuze van de juiste (soort) tegels. De plek waar je wilt gaan tegelen bepaald namelijk de soort tegels die je moet kiezen. Voor vloertegels dien je namelijk tegels te kiezen die niet slijtagegevoelig zijn, omdat hier veel overheen wordt gelopen en af en toe misschien dingen op vallen. Zo moeten badkamertegels en vooral douchetegels waterbestendig zijn en keukentegels achter het fornuis onderhoudsvriendelijk zijn. Aan de hand van verschillende klassen en factoren kun jij zo eenvoudig bepalen welke tegel het beste past bij welke situatie.

2.  Berekeningen

Nadat je de juiste tegels hebt gekozen, kan het rekenen beginnen. Door het opmeten van de oppervlakte van de vloer of muur, weet je precies hoeveel tegels je nodig hebt. houdt bij het bepalen van jouw aantal tegels altijd een marge. Dit marge is nodig voor het eventueel breken en afsnijden van de tegels. Tegels komen ook altijd in pakketten, dus rond de ook altijd af naar boven, zodat je in iedere geval niet tekort komt.

3.  Gebruik topkwaliteit afwerkmaterialen

Wanneer je de juiste tegels hebt gevonden en het juiste aantal hebt bepaald, is het van belang dat je de juiste afwerkmaterialen hebt. Topkwaliteit materialen zorgen ervoor dat jouw tegelwerk superstrak wordt. Denk hierbij aan aan tegellijm, materiaal voor het levelen van de tegels, kit, voegmiddel, waterdichting etc. Je wilt uiteraard dat jouw tegels goed vast zitten, keurig afgekit zijn en geen water doorlaten.

Koop jouw afwerkmaterialen altijd bij een specialist, zodat je zeker weet dat je werkt met topkwaliteit producten. Bestel bijvoorbeeld eenvoudig de beste afbouwmaterialen bij Afbouwbaas. Door een ruim assortiment vind je al jouw benodigdheden voor het tegelen en alles op het gebied van tegeltechniek.

Gebruik topkwaliteit afwerkmaterialen

Aan de slag!

Nu je alles voor elkaar hebt, kun je eindelijk aan de slag met tegelen. Tover jouw badkamer, douche, toilet, keuken of andere vloer of muur om met eigen gelegde tegels. Zorg hierbij dat je nauwkeurig werkt en goed weet wat je doet. Het is natuurlijk zonde dat er iets fout gaat waar je jaren tegenaan moet kijken.

Related Posts