Home Gereedschap Welke soorten tackers zijn er?

Welke soorten tackers zijn er?

Door bouwsuper
Welke soorten tackers zijn er

Ben jij een klusser, doe-het-zelver of professional, maar je weet niet welke tacker geschikt is voor jouw werkzaamheid? En waarom passen er in die ene tacker alleen minibrads, terwijl in de andere alleen nietjes passen? Of zijn er ook tackers waar nietjes en brads in kunnen? Ik deze blog zullen wij meer vertellen over de verschillende soorten tackers, zodat jij de juiste tacker koopt.

Overeenkomsten en verschillen

Alle tackers hebben een aantal dingen gemeen. De tackers werken allemaal op perslucht en bijna elke compressor kan een tacker aandrijven, van de hobby en doe-het-zelver compressoren zoals de H 215-6, LMO 5-380, LMVO 40-250 tot de professionele series en schroefcompressoren. Bij het kopen van een tacker moet je goed letten op welke soort brad/niet je nodig hebt voor de werkzaamheid, vermogen van de compressor en waar je wilt gaan tacken. In een meubelzaak kan je misschien het beste een stille compressor gebruiken, terwijl je in de garage juist een krachtige compressor nodig hebt (ook voor andere werkzaamheden) of juist als doe-het-zelver een compressor die eenvoudig mee te nemen is.

Een tacker kopen is niet heel spannend, je moet alleen de juiste kiezen. De tackers die airpress.nl in het assortiment heeft zijn pneumatische combi tackers, pneumatische tackers en pneumatische spijkerpistolen. We beginnen met de pneumatische tacker, hierin gaan nietjes van Type 80 of Type 90. Het type geeft aan hoe breed de niet is. De pneumatische tacker wordt vooral gebruikt voor decoratie, meubels stofferen of isolatie.

Tackers airpress.nl

Koploze spijkers

In de spijkertacker gaan minibrads en brads, dit zijn koploze spijkers. Minibrads en brads zijn langer dan nietjes en worden vooral in materiaal geschoten met als doel om zo weinig mogelijk op te vallen. Op airpress.nl vind je drie soorten spijkerpistolen. Een van deze drie is de pneumatische spijkermachine voor brads t/m 90 mm die in de bouw gebruikt kan worden. Met deze spijkermachines kan je kratten maken, deurlijsten in elkaar zetten en ook glaslatten. Ben jij met je werkzaamheden veel aan het wisselen tussen (mini)brads/nieten en wil je een tacker kopen die juist beide aankan? Dan kan je het beste gaan voor de combi tacker. In de combi tacker passen minibrads en nieten. Met de 3-in-1 tacker kan je zelfs minibrads, brads en nieten gebruiken. Met de minibrads kan je onder andere meubels stofferen, kisten in elkaar zetten, deurlijsten maken en meer. Kortom, een allround tacker voor verschillende werkzaamheden.

Related Posts