Home Klustips Zelf je auto ‘verbouwen’? 3 tips

Zelf je auto ‘verbouwen’? 3 tips

Door bouwsuper
auto klussen

Is je auto inmiddels wel aan een upgrade toe? Dan kun je deze natuurlijk naar de garage brengen, maar je kunt ook online de benodigde auto onderdelen bestellen en zelf de handen uit de mouwen steken! Niet alleen scheelt je dit behoorlijk wat in de kosten, maar het geeft je ook alle vrijheid om er precies van te maken waar je naar op zoek bent. We geven je dan ook graag wat handige tips ter inspiratie om zelf ook aan de slag te gaan; en dit keer focussen we op het verbouwen van het interieur.

  1. Upgrade je sleutel

Heb jij nog steeds zo’n oude sleutel waarbij je de sleutel in de deur moet steken om je auto te kunnen openen? Dan kunnen we ons voorstellen dat je hier inmiddels helemaal klaar mee bent. Gelukkig kun je gewoon een klapsleutel aanschaffen waar je de deur vervolgens op afstand mee kunt openen. Deze klapsleutels hebben (net als wanneer ze origineel bij je auto komen) een handige zoekfunctie, en kunnen gebruikt worden voor iedere auto: ook die oude Volvo uit de jaren tachtig. Deze klapsleutel komt met een uitgebreid inbouwschema, een handleiding, en alle aansluit- en bevestigingsmaterialen die je nodig hebt.

  1. Makkelijk monteerbare items

Hoewel onderdelen als je raamslinger en instaplijsten natuurlijk vooral functionele waarde hebben (bescherming tegen krassen, openen van ramen en ga zo maar door), kunnen deze ook flink bijdragen aan de uitstraling en look van je auto. Je kunt deze vrij makkelijk zelf vervangen door bijvoorbeeld een luxe chromen variant. Deze zijn makkelijk schoon te maken, net zo functioneel en geven je auto direct een andere look. Je vindt de instaplijsten ook met bijvoorbeeld het automerk (en logo) van de auto die je rijdt, en de raamslingers zelfs met verlichting. Uniek, luxueus en hartstikke handig in het donker. Het grootste voordeel van het tunen van je auto op deze manier, is dat er minder gereedschap en moeite nodig is om deze kleine aanpassingen (met grote impact) te maken.

  1. De elektronica

Eén van de meest populaire manieren om een auto te upgraden is door het aansluiten van speakers. Gezien de kans groot is dat deze speakers in je kofferbak komen te liggen is het belangrijk om voldoende gereedschap bij de hand te hebben. Zo moet je de mogelijkheid hebben om de radio open te maken (en hier de kabels aan te verbinden) maar ook kabels moeten worden gestript en deuren en vloerbekleding moet tijdelijk uit de auto gehaald kunnen worden. Op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat de kabels netjes weggewerkt worden. En als je dan toch bezig bent, sluit dan meteen twee DVD schermpjes aan voor op de achterbank.

 

Related Posts