Home Klustips Wat je allemaal kunt schoonmaken met een wattenstaafje

Wat je allemaal kunt schoonmaken met een wattenstaafje

Door Marieke

Schoonmaken; je hebt van die plekjes waar je onmogelijk bij kunt en waar het vuil zich steeds verder ophoopt. De meeste mensen hebben wel een doos met wattenstaafjes in huis liggen, maar wist dat je die voor veel meer dingen kunt gebruiken dan alleen voor het schoonmaken van je oren? Voor het schoonmaken van die onmogelijke plekjes dus. In dit artikel geven wij een aantal tips wat je met een wattenstaafje kunt doen. En wellicht denk je; aha, dat is bij mij nu ook hard nodig om een keer schoon te maken.

Tip 1: afstandsbediening en toetsenbord

Doop een wattenstaafje in wat alcohol, ga daarmee langs de randen van de knoppen en toetsen van het toetsenbord of afstandsbediening. Op deze knoppen komen veel verschillende vingers en kan best wel vies worden. Met de alcohol op een wattenstaafje maak je het weer hygiënisch schoon.

Tip 2: Föhn

In een föhn kan veel stof terechtkomen en dat kan weer brand veroorzaken als het flink is opgehoopt. Het is daarom belangrijk om het filter aan de achterkant zo af en toe eens schoon te maken. Dit kun je doen door met een wattenstaafje in de ventilatierooster aan de achterkant het stof weg te halen op de moeilijk bereikbare plekken.

Tip 3: Crème

Elke dag ga je met je vinger door een pot met crème wat je vervolgens weer op je huid smeert. Je begrijpt wel; als je er elke dag met een vinger in komt, dan zit de crème snel vol met bacteriën. Schep met een wattenstaafje wat crème uit de pot en zo blijft de inhoud van de pot helemaal schoon.

Tip 4: Elektronica

Of het nu gaat om een tv, een radio, een laptop of welk elektronica je ook in huis hebt; Het meeste is voorzien van een ventilatierooster. En juist dat ventilatieroostertje is voor stof een fijn plekje om in te wonen. Het kan geen kwaad om eens met een wattenstaafje alle roostertjes, hoekjes, gaatjes en kiertjes van elektronica schoon te maken. En dat is ook weer belangrijk voor het behoud van je apparaten. Ze zullen veel langer meegaan.

Tip 5: Sieraden

Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf welk sieraad, maar je hebt van die sieraden waar hoekjes/gaatjes in zitten die nauwelijks zijn schoon te krijgen en waar toch viezigheid in gaat zitten. De kleinste plekjes in je sieraad kun je eenvoudig schoonmaken met een wattenstaafje.

Tip 6: Auto

En wat dacht je van je auto. Daarin zitten ook heel wat kleine hoekjes en kiertjes en roosters. Autowassen? Neem dan ook een voorraad wattenstaafjes mee om zo in alle hoekjes te kunnen komen tijdens het schoonmaken. Je auto zal er weer als nieuw uit gaan zien.

LEESTIP: doe meer met vaatwastabletten; 10 tips

Tip 7: Een klustip

Zie je een klein stukje afgebladderde verf, een stipje wat je vergeten bent, een klein krasje of slijtplekje. Je hoeft daar niet een compleet nieuwe kwast voor aan te schaffen. Bij stippen kan prima met een wattenstaafje.

Tip 8: Ritssluiting

Heb je een rits die niet meer goed open en dicht wil? Doop in wattenstaafje in wat vaseline en veel het rond de rits. De rits wordt zo gesmeerd en dit zal helpen om de rits gesmeerd op en neer te laten gaan.

Waar een wattenstaafje al niet goed voor kan zijn. Waar gebruik je een wattenstaafje voor? Vanaf nu zul je sneller bedenken om een wattenstaafje te pakken als je onverhoopt ergens niet goed bij kunt tijdens het schoonmaken.

Related Posts