Home Klustips 5 aandachtspunten bij het verven van kozijnen

5 aandachtspunten bij het verven van kozijnen

Door bouwsuper
Verven van kozijnen

Is het tijd voor een verandering en ga jij jouw kozijnen een nieuwe kleur geven? Superleuk! Voordat je gaat verven zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. No worries, je leest het allemaal in deze blog. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Nieuwsgierig? Lees mee!

Verwijder oude verf

Als je gaat beginnen met verven is het belangrijk om te kijken naar de staat van je kozijnen. Zit er nog oude verf op? Schuur dit er dan af. Voordat je dit doet is het belangrijk de kozijnen stofvrij te maken en te ontvetten. Dat kun je doen door bijvoorbeeld een sopje lauw water aan te maken met een klein beetje ammonia. Hierdoor hecht de verflaag straks beter. Zit er veel slecht hechtende verf op? Schraap dit er dan eerst af met een verfkrabber. Tip: gebruik nooit een verfföhn. Het glas kan snel heet worden en dat kan vervelende gevolgen hebben voor het raam. Een alternatief voor een verfföhn kan afbijt zijn. Ga hiermee voorzichtig te werk en gebruik altijd handschoentjes!

Welke kleur?

Wanneer je klaar bent met het voorbereiden van de kozijnen is het tijd om te kijken naar een nieuwe, leuke tint! Misschien vind je het wel tof om er twee met elkaar te combineren? Kijk goed naar welke kleuren je binnen gebruikt in huis. Gebruik je veel zwart met een accentkleur bijvoorbeeld? Laat deze dan terugkomen in de kozijnen. Zo wordt het één geheel.

De juiste verf

Er is zoveel aanbod als het gaat om verf. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Welke verf is het beste? Welke strijkt makkelijk? Welke is betaalbaar? Veel vragen dus als je hebt als je op zoek gaat. Er zijn veel verfmerken, maar bij Sikkens verf vind je de beste verf voor binnen én buiten! De Sikkens Rubbol BL Resisto Satin is bijvoorbeeld echt een favoriet! Dit komt mede door de goede stoot-en krasvrijheid. Daarnaast is de verf ook bestand tegen huidvet. Ideaal dus! Klik hier voor meer informatie over dit product.

Gebruik een primer

Wat veel mensen vergeten is om eerst de ondergrond te verzorgen voordat je begint met de verf. Wanneer je namelijk geen primer gebuikt trekt de verf al snel in het hout zelf. Bij Sikkens verf kun je hier ook goed voor terecht. Kies daarom een mooie kleur en een primer uit en begin daarna met verven!

Kozijnen verven

Tips voor het verven

Wanneer je de primer aangebracht hebt en deze goed droog is kun je gaan beginnen met het verven. Wel moet je met een aantal dingen rekening houden:

  • Breng de eerste laag met een verfkwast aan. Begin eerst met de hoeken en randen en schilder daarna de lange delen van het kozijn.
  • Ga daarna met een smalle verfroller verder. Hierdoor wordt de verflaag nóg mooier en egaler. Dit zorgt voor een maximale dekking.
  • Spoel na het verven de kwasten niet uit onder de kraan. Wikkel ze in aluminiumfolie en zet deze in een potje met water. Op die manier houd je de kwasten goed.

Meer verven?

Krijg jij ook zo’n zin om van alles te veranderen in of rondom het huis? Kan er misschien een leuk tuinhuisje geverfd worden? Of wil jij jouw houten schutting opfleuren? Kijk dan bij Sikkens verf voor de fijnste verf en laat hen een kleur mengen die jij mooi vindt. Kijk eens naar de trends van dit jaar. De kleuren groen, geel en lichtroze zie je bijvoorbeeld nu erg veel. Ga een keer voor iets anders. Think outside the box!

 Succes met het verven van jouw kozijnen en hopelijk heb je alvast wat inspiratie op kunnen doen van deze blog. Liefs!

Related Posts