Home Klustips Waarom zou je een afvalcontainer huren?

Waarom zou je een afvalcontainer huren?

Door bouwsuper
Waarom zou je een afvalcontainer huren?

Zit je na te denken over het huren van een afvalcontainer? Maar zie je de meerwaarde er nog niet van in? Dan leggen we je graag uit waarom het huren van een afvalcontainer een goed idee is.

Je bespaart tijd

Heen en weer rijden naar de stort kost tijd. Die tijd kun je beter besteden aan het verbouwen van je huis of tuin. Daarnaast ben je steeds aan het in- en uitladen, waardoor je steeds afwezig bent van de plaats waar het gebeurt: het bouwterrein of de klusplaats. Met een container huren op locatie voorkom je dat afval weggooien een tijdrovende bezigheid wordt.

Het fijne is dat de meeste verhuurbedrijven de container ook komen ophalen om leeg te gooien. Dan hoef jij niet steeds naar de stort, en je bent je afval snel en efficiënt kwijt. Ideaal.

Je hebt de ruimte met een afvalcontainer

Wanneer je het idee hebt opgevat om zelf afval naar de stort te brengen, kom je er al snel achter dat je een aanhanger nodig hebt. Een aanhanger huren kost geld en erg efficiënt is het niet. Een aanhanger zit namelijk al snel vol. Daardoor moet je regelmatig heen en weer naar de stort. Eigenlijk kom je gewoon ruimte te kort.

Door een wat grotere afvalcontainer te kiezen, gooi je je puin in een keer weg. Het afval wordt dan weggebracht naar de stort. Zit de container vol, maar heb je de klus nog niet afgerond? Dan kun je de bak snel laten omwisselen voor een nieuwe container.

Gemak

Gemak

Meestal komt een chauffeur van het verhuurbedrijf langs om de container te brengen, op te halen en te legen. Je kunt zelf de dag van plaatsing bepalen. Soms kan dit al zo snel als de volgende werkdag. Daarna mag de container een aantal weken blijven staan. Je werkt op deze manier ook een stuk veiliger: je voorkomt dat er afval blijft slingeren dat pas aan het eind van de klus wordt opgeruimd. In die tijd kan iemand zich er wel aan bezeren.

De kosten zijn lager dan je denkt

Veel mensen denken dat het huren van een afvalcontainer duur is. Goed nieuws: dat valt best wel mee. Een afvalcontainer huren is goedkoper dan je denkt. Wanneer je kiest voor een iets grotere bak, voorkom je dat je er nog eentje moet huren en kun je zelfs flink besparen.

Wist je dat je bij de meeste verhuurbedrijven heel eenvoudig via iDEAL kunt betalen? Daarmee is het huren van een afvalcontainer net zo eenvoudig als het online bestellen van je dagelijkse boodschappen.

Related Posts