Home materiaal Waarom een epoxyvloer de ideale magazijnvloer is

Waarom een epoxyvloer de ideale magazijnvloer is

Door bouwsuper
Waarom een epoxyvloer de ideale magazijnvloer is

Als je op zoek bent naar een vloer voor in een magazijn, is een epoxy gietvloer een hele goede optie. Dit geldt uiteraard ook voor fabriekshallen, kantoren, garages en opslagruimtes. Epoxy is een thermo hardende kunststof dat bestaat uit diverse laagjes. Hoeveel en welke lagen er exact nodig zijn, is afhankelijk van de toepassing en situatie. Het is daarom belangrijk om de vloer te laten aanleggen door een professioneel bedrijf zoals Meerwaarde Totaal. Zij hebben de juiste kennis en ervaring om de geschikte vloersoort uit te kiezen. In het onderstaande artikel lees je meer over de eigenschappen en voordelen van epoxyvloeren.

Sterk en belastbaar

Epoxy is sterk, hard en hierdoor goed belastbaar. Het is geen probleem om er met zware voertuigen overheen te rijden of om er grote machines op te plaatsen. Let wel op: de ondergrond moet volledig egaal en stabiel zijn voordat de epoxy wordt aangebracht. Is dat niet het geval? Dan heeft de vloersoort geen lange levensduur en kunnen er zelfs scheuren ontstaan.

Hoge slijtageweerstand

Een goed aangelegde epoxyvloer is erg slijtvast en heeft een lange levensduur. Op dat gebied is het dus een duurzame investering voor je magazijn. Je kunt jaren lang gebruik maken van deze sterke vloer!

Vloeistofdicht

Het kunststof materiaal is niet alleen vochtbestendig, maar ook volledig vloeistofdicht. Dit komt doordat epoxy gietvloeren naadloos worden aangebracht. Er zijn geen naden en kieren waar vloeistof tussendoor kan glippen.

Gemakkelijk in onderhoud

Gemakkelijk in onderhoud

Naadloze en vloeistofdichte vloeren zijn vanzelfsprekend gemakkelijk te onderhouden. Epoxyvloeren zijn erg hygiënisch en hebben geen speciale reiniging nodig. De vloer kan worden schoongemaakt met een dweilmachine, schrobmachine, industriële stofzuiger of een andere vloerreiniger. Gebruik zo min mogelijk schoonmaakmiddel om een dof effect te voorkomen.

Bestand tegen zuren en chemicaliën

Sommige epoxyvloeren zijn bestand tegen zuren, vetten, oliën en chemicaliën. Omdat de resistentie verschilt per type, is het belangrijk om je hier van tevoren in te verdiepen. Laat je goed informeren door een epoxy specialist om de beste keuze te kunnen maken.

Combineren met vloerverwarming

Een epoxyvloer is in veel gevallen te combineren met vloerverwarming. Een groot voordeel hiervan is dat je ruimte kunt besparen in het magazijn. Bij gebruik van vloerverwarming zijn losse radiatoren namelijk overbodig. Deze vrijgekomen ruimte kun je vervolgens veel efficiënter gebruiken. Bovendien is vloerverwarming vaak effectiever en kun je er energie mee besparen.

Diverse uitvoeringen

Hoewel de functionaliteit van een magazijnvloer waarschijnlijk de belangrijkste rol speelt, heb je bij een epoxyvloer ook de keuze uit allerlei uitvoeringen. Er is een ruim aanbod aan kleuren en afwerkingen.

Related Posts