Home Klustips Vinyltegels een gemakkelijk te onderhouden vloer voor in de garage

Vinyltegels een gemakkelijk te onderhouden vloer voor in de garage

Door bouwsuper

Voor degenen die hun garage willen renoveren maar vertrouwen op de stevigheid van keramiek tegels of voor wie een betonnen vloer te prijzig is, is er een perfecte alternatief: we hebben het hier over loose-lay vinyl tegels. Deze modulaire garage vloer is zeer stevig, ziet er goed uit, en kan snel en eenvoudig gelegd worden!

Onverslaanbaar qua gebruik – eenvoudig en snelle installatie dankzij het Lock systeem

Er zijn veel redenen om een PVC tegelvloer in je garage te leggen, bijvoorbeeld van het merk Fortelock, een van de beste eigenschappen die hun vloeren hebben is het innovatie Lock systeem, dit is een praktisch, puzzelachtig plug- in systeem. Dit maakt het eenvoudig om de vloer te leggen zonder lijm te gebruiken.

Als een tegel beschadigd is, dan kan het eenvoudig verwijderd, en vervangen worden zonder al teveel gedoe. Of misschien heb je ongeplande reparaties die je moet uitvoeren aan de ondergrond, en nu kan je plaatselijke reparaties uitvoeren zonder de complete vloer eruit te halen. Verwijderde tegels kunnen bovendien ook hergebruikt worden.

Naast de eenvoudige en snelle installatie, is de vloer direct te gebruiken na het leggen van de vinyltegels.

Verschillende kleuren, afwerkingen en eigenschappen – kies de juiste vloer voor je project

Als je op zoek bent naar een vloer voor in de garage wat tegen een stootje kan dan raden wij de volgende vloeren aan: Fortelock Industry en Fortelock Invisible, beide lijnen zijn geschikt voor industrieel gebruik, dit betekent dat de vloer het gewicht van forklifts en pallet trucks kan dragen, hierdoor weet je zeker dat de vloer het gewicht van jouw voertuigen kan dragen. Naast het gebruik in de garage zijn de vloeren ook geschikt om bijvoorbeeld in persoonlijke fitness ruimtes, atelier of andere hobby kamers waar zware objecten in staan.

Een van de eigenschappen die het product zo veelzijdig maakt is de hoge resistentie tegen de chemicaliën, en vloeistoffen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat motor olie de vloer niet zal beschadigen, en over vloeistoffen gesproken, de kliksystemen die hier gebruikt zijn, zijn waterdicht om te voorkomen dat vocht zich onder je vloer kan verzamelen.

Naast de industriële collecties zijn er ook andere collecties zoals Fortelock Light, en Fortelock Eco beschikbaar. Deze hebben bijvoorbeeld een lagere gebruikersklasse of zijn gemaakt van gerecycled materiaal.

Een garagevloer die indruk maakt

Voor mensen die denken dat ze moeten kiezen tussen looks of functionaliteit, hebben het mis. Een van de grootste aandachtspunten van deze vloer is het aantal kleuren waaruit gekozen kan worden.

vinyl tegels garage

Creëer een vloer met je lievelingskleuren en geef de kamers een individueel karakter. De vinyl tegels zijn beschikbaar in de kleuren rood, blauw, groen of geel. Maar als je iets minder kleurrijk zoekt, dan zijn er ook klassieke ontwerpen beschikbaar zoals zwart of grijs. Hiernaast kan je de juiste atmosfeer creëren met de verschillende oppervlakte ontwerpen.Je kan een authentieke schaakbord patroon leggen in de garage of ervoor kiezen om een vloer met munten patronen te leggen. De gladde oppervlakte of een variant in slangenhuid look, zijn perfect voor project kamers.

Keramiek tegels voor de garage – een echt alternatief

Als PVC tegels je niet aanspreken dan zijn er natuurlijk ook andere opties beschikbaar, bijvoorbeeld keramiek tegels. Deze optie heeft natuurlijk ook zijn voor- en nadelen, en wij zullen dit hieronder voor je op een rij zetten.

Een van de voordelen is dat keramiek zeer lang meegaat. Als de vloer correct gelegd is, dan kunnen de tegels in principe een leven lang meegaan. Ze zijn moeilijk te beschadigen en kunnen het gewicht van voertuigen aan.

Ook vocht is geen probleem voor de tegels, en hetzelfde geldt voor de korte termijn effecten van motor olie, vaak kunnen de tegels relatief eenvoudig schoongemaakt worden door ze simpelweg met water schoon te vegen. Keramiek is beschikbaar in moderne kleuren en vormen, dus esthetisch en functioneel gezien komen ze niets tekort. Daarom kunnen wij met een gerust hart keramiek adviseren!

Als de vloer eenmaal gelegd is zijn er geen nadelen, maar bij het aanschaffen van de tegels moet je wel goed opletten, bijvoorbeeld, je kunt niet zomaar elke keramiek tegel in de garage leggen. Vaak zijn er tegels die duidelijk garage tegels zijn en producten die goed tegen veranderingen in temperatuur en vocht gehaltes kunnen.

Hiernaast moet je opletten op de slijtklasse van bepaalde producten bij het aanschaffen van de vloer, dit zal je een goede indicatie geven over de stevigheid van de keramiek tegels. Wanneer je de juiste tegels hebt gevonden, ben je nog niet klaar. Om stabiliteit en een lange levensduur te garanderen, moet de vloer correct gelegd, verlijmd, en gevoegd worden. Ook hierbij moet goed opgelet worden dat de lijm en het voeg materiaal gemaakt zijn voor gebruik in de garage. Dit betekent ook dat er een chemische resistentie aanwezig moet zijn, anders zullen de materialen simpelweg oplossen en de voegen moeten ook flexibel genoeg zijn om tegen temperatuurverschillen en vibraties te kunnen, anders kunnen er barsten ontstaan waar vocht in kan komen.

Doe-het-zelf project of toch liever de hulp van een professional

Als je geen ervaring heeft met het leggen van vloeren dan raden wij het aan om te praten met een specialist, of laat iemand met eerdere ervaring de vloer leggen. Dit leidt ons naar het laatste discussiepuntje: de prijs. Wees voorbereid om meer te moeten betalen voor keramiek tegels, maar ook voor bijbehorende producten zoals lijm en voeg materiaal. Als je de vloer niet zelf legt dan zullen er ook nog kosten voor arbeid gemaakt worden. Als alles goed gedaan wordt, dan zal je beloont worden met een garage vloer waar nog een lange tijd van genoten kan worden!

Related Posts