Home RuimteBadkamer Bad kiezen voor in je badkamer: hier moet je op letten

Bad kiezen voor in je badkamer: hier moet je op letten

Door Joanne

Veel mensen kunnen niet zonder een bad in de badkamer. Het is een ideale manier om te ontspannen na een drukke dag. Even een momentje voor jezelf. Maar waar moet een goed ligbad eigenlijk aan voldoen? En hoe kies je een bad dat past bij jouw badkamer? Wij helpen je graag op weg!

Hoe groot is jouw badkamer?

Om te beginnen is het verstandig om jouw badkamer nauwkeurig op te meten. Schrijf deze informatie op, neem het mee naar de winkel of leg de maten naast je neer tijdens het speuren op het internet. Op deze manier kun je een geschikt bad kopen wat zeker in je badkamer past.

Welk formaat past het beste?

Zodra je de maten van de badkamer weet, kun je inschatten welk formaat de badkuip moet hebben. Denk niet alleen aan de lengte en breedte van het bad, maar verdiep je ook in de hoogte. In een extra diep bad kun je echt genieten van het warme water. Het nadeel is dat het ook lastiger is om er in en uit te stappen. Dit zijn allemaal belangrijke punten om rekening mee te houden.

Welke stijl spreekt je het meeste aan?

Na het praktische gedeelte komen we aan bij de stijl van het bad. Wat spreekt jou het meeste aan? Hou je van een hele moderne en strakke look of kies je liever voor klassiek? Maak daarnaast de keuze tussen een traditioneel ligbad, een hoekbad en een vrijstaand bad. Doe inspiratie op in een showroom of zoek online naar voorbeelden.

Welk materiaal kies je?

Elk materiaal heeft verschillende eigenschappen en uiteenlopen prijzen. De meest gebruikte materialen voor een bad zijn:

  • Acryl: Acryl is een heel sterk soort kunststof. Het is erg onderhoudsvriendelijk en geluiddempend.
  • Quaryl: Quaryl is een composiet wat bestaat uit acryl en kwartszand. Het materiaal is onderhoudsvriendelijk, krasbestendig en verkrijgbaar in veel kleuren.
  • Geëmailleerd plaatstaal: Dit materiaal neemt de warmte van het water op. Het is krasbestendig, onderhoudsvriendelijk en het zal niet verkleuren.

Welke kraan past er bij het bad?

De kraan doet veel voor de uitstraling van het ligbad. Je kunt kiezen tussen een klassieke opbouw thermostaatkraan, een kraan op de rand van het bad, een ingebouwde kraan in de wand of een chique vrijstaande kraan.

Wil je wel of geen badombouw?

Vervolgens moet je bepalen of je een badombouw gaat (laten) maken of dat het hele bad zichtbaar blijft. De meeste nieuwe badkuipen zijn zo mooi dat een ombouw niet nodig is.

Wil je extra luxe?

Tot slot kun je nadenken over de luxe extra’s. Wil je een ligbad met bubbels en massagestralen, met stevige handgrepen voor meer houvast of zelfs met sfeervolle verlichting? Schrijf dit allemaal op je wensenlijstje!

Related Posts