Home Wonen Vinyl vloer of houten vloer: wat is de beste optie voor je huis?

Vinyl vloer of houten vloer: wat is de beste optie voor je huis?

Door bouwsuper
Vinyl vloer of houten vloer: wat is de beste optie voor je huis?

Overweeg je een nieuwe vloer voor je woning, maar weet je niet goed welke optie het meest geschikt is? Een houten vloer is natuurlijk prachtig, maar ook erg prijzig. Een vinylvloer is dan ook een goed alternatief, zeker voor wie een klein budget heeft. Maar wat zijn de voor- en nadelen van beide varianten? Dat lees je hier.

De voordelen van een houten vloer

Er gaat voor veel mensen niets boven een echte houten vloer, oftewel een parketvloer. Hout voelt namelijk heel warm aan de voeten, geeft de ruimte een tijdloze uitstraling en oogt heel natuurlijk. Hoe realistisch een houtlook vloer ook mag lijken, het verschil is dus altijd zichtbaar. Daarnaast is een houten vloer als je voor de juiste houtsoort kiest eco-vriendelijk en zijn kapotte of beschadigde delen te vervangen.

De nadelen van een houten vloer

Het grootste nadeel van een houten vloer is natuurlijk de prijs. Het is namelijk best een bewerkelijke optie en het materiaal heeft tijd nodig om te groeien. Daarnaast kunnen houten vloeren helaas ook wat verkleuren onder invloed van licht (of het gebrek daaraan) en moeten ze om de zoveel tijd worden opgeschuurd en geolied.

De voordelen van een vinylvloer

De voordelen van een vinylvloer

Een prettig alternatief voor een echte houten vloer is natuurlijk de vinylvloer, zeker als je voor een van de ambiant vloeren gaat. Vinyl is een soort kunststof, waarop een levensechte print wordt aangebracht. Het is een stuk voordeliger dan echt hout en super makkelijk zelf te leggen. Het is geschikt voor vochtige ruimtes en kan dus in de badkamer en op het toilet worden gelegd, en is bovendien geheel naadloos te leggen.

De nadelen van een vinylvloer

Afhankelijk van de kwaliteit waar je voor gaat kan het zijn dat een vinylvloer op den duur putjes en deukjes vertoont. Het is namelijk een ietwat zachtere vloer, waardoor hij misschien minder geschikt is voor mensen die graag hakken dragen. Ook zware meubels kunnen hun afdruk achterlaten in een vinylvloer, hoewel je daar als je voor een kwalitatief goede variant gaat minder last van zult hebben.

Ga je voor een houten vloer of vinyl?

Als je de uitstraling van echt hout wenst en je hebt een ruim budget beschikbaar voor de nieuwe vloer, is parket zeker een optie. Voor de kleinere portemonnee is een vinylvloer van Ambiant een goed alternatief. Bekijk meer op de website of gebruik google om ervaringen of foto’s van andere mensen te vinden die een vinylvloer hebben liggen.

De laatste jaren is dit type vloer namelijk een stuk populairder geworden, onder andere door een verbetering in de kwaliteit ervan. Bang dat de juiste uitstraling er niet tussen zit hoef je niet te zijn, want vinylvloeren zijn verkrijgbaar in ontzettend veel uitvoeringen, kleuren en stijlen.

Related Posts