Home Klustips Verrijk jouw woning met een velux dakraam

Verrijk jouw woning met een velux dakraam

Door bouwsuper
Verrijk jouw woning met een velux dakraam

Ben je aan het kijken naar meer manieren om natuurlijk daglicht in de woning te krijgen? Dan kan een velux dakraam jou daarbij helpen. Met behulp van een dakraam kan je namelijk profiteren van het licht van buiten en hoef je minder te werken met verlichting in de ruimte. Voor schuine daken in zolderruimtes kan dit een groot voordeel zijn. Je kan het dakraam volledig op de rest van de woning aanpassen. Hiervoor moet je goed weten welke factoren van belang zijn. Want waar moet je allemaal op letten voordat je een nieuw dakraam plaatst? En wat als jouw oude dakraam aan vervanging toe is?

De plaatsing en de afmetingen van het dakraam

Het plaatsen van een velux dakraam kan niet zomaar. Je moet hiervoor eerst goed bekijken waar het dakraam moet komen. Er moet immers plek zijn om een dakraam te kunnen plaatsen en je moet zorgen voor voldoende versteviging. Ook moet je de afmetingen vooraf vaststellen. Je kan kijken naar de standaardafmetingen van een dakraam, maar ook een van de afwijkende afmetingen aanhouden. Iedere afmeting zorgt er op een andere manier voor dat je voldoende natuurlijk daglicht binnen krijgt en een geheel andere uitstraling in de ruimte krijgt. Door vooraf goede voorbereidingen te treffen, zorg je voor de beste resultaten.

Het vervangen van een bestaand dakraam

Als je al een dakraam in een ruimte hebt, maar deze niet meer naar behoren is, kan je ook een dakraam vervangen. Jouw oude dakraam kan bijvoorbeeld houtrot hebben, waardoor er meer kou van buiten binnenkomt. Ook kan het leiden tot vochtproblemen, welke later weer voor schimmelvorming zorgen. Tijdens het vervangen kan je de afmetingen aanhouden van het oude dakraam. Zo weet je al precies waar alles moet komen en hoe groot het dakraam is. Ook kan je tijdens het vervangen andere afmetingen aanhouden. Hier komen wel extra werkzaamheden bij kijken om alles helemaal naar behoren te krijgen. Zorg er daarom voor dat je precies weet wat je van het dakraam verwacht. 

Het vervangen van een bestaand dakraam

Iedere kleur draagt bij aan het geheel

Een dakraam vervangen kan niet door alleen te kijken naar een nieuw dakraam voor jouw woning, kijk ook naar de rest van je woning zodat het dakraam daarop aansluit. Er zijn bijvoorbeeld verschillende kleurkeuzes waardoor het raam beter uitkomt in jouw woning. Door vooraf te bekijken wat er allemaal mogelijk is en te overleggen met een professional, maak je de beste keuzes voor jouw woning en kan je binnen een korte tijd jouw dakraam op een goede manier vervangen. Kies vandaag nog voor het plaatsen of vervangen van een dakraam en profiteer binnen no-time van natuurlijk licht en een mooie woning. 

Related Posts