Home Klustips Verbouwen? 7 tips voor de voorbereiding!

Verbouwen? 7 tips voor de voorbereiding!

Door bouwsuper

Een verbouwing is natuurlijk niet zomaar iets. Er komt namelijk een heleboel bij kijken. En dat betekent dat je maar beter goed voorbereid kunt zijn! Met onze 7 tips helpen we je op weg.

  1. Maak een plan

Hoewel je misschien geneigd bent om maar gewoon meteen te beginnen, moet je de verbouwing niet onderschatten. Dit betekent dat je het best een plan kunt opstellen op papier, waarmee je het overzicht houdt. Van financiën tot overleg met de buren, en van bouwtekeningen tot gemaakte afspraken.

  1. De vergunningen

Wat ook van groot belang is aan het begin van het verbouwproces, is het checken of je een vergunning nodig hebt. Zo heb je voor bepaalde verbouwingen bijvoorbeeld de omgevingsvergunning nodig. Wanneer je deze stap overslaat, riskeer je het om in de problemen te komen of zelfs om de verbouwing stop te moeten zetten.

  1. Regel een aannemer

Wanneer je plan en vergunningen rond zijn, ga je op zoek naar een aannemer. Je kunt ervoor kiezen om meerdere aannemers uit te nodigen, om naar aan leiding van de gesprekken de meest geschikte kandidaat te kiezen. Dan kan er een contact opgesteld worden, waarbij het belangrijk is om op de prijs-kwaliteitverhouding te letten.

  1. Het gereedschap

Naast het zakelijke geregel, kun je natuurlijk ook de praktische thema’s voorbereiden! Zo is goed gereedschap een investering waard. Boren, hamers, zagen en tangen: zorg dat je alle benodigdheden in huis hebt.

  1. De steiger

Een andere essential voor de verbouwing is de steiger. Let hierbij onder andere op de juiste werkhoogte en stabilisators! Bij Steigervoorweinig.nl vind je een uitgebreid aanbod van steigers, in allerlei soorten en maten. Van rolsteigers tot kamersteigers, maar ook ladders en trappen.

  1. Huur een afvalcontainer

Tijdens een verbouwing wordt er uiteraard een hoop puin gemaakt. Dit kun je onmogelijk gewoon meegeven aan de reguliere vuilnisdienst. Door tijdig een afvalcontainer te regelen, voorkom je ongemak en gevaar van overtollige rommel.

  1. Plan een aantal verwenmomenten

Een verbouwing is een stressvolle periode, die vaak leidt tot de nodige spanningen. Om ervoor te zorgen dat je humeur opgewekt blijft en je de verbouwtijd goed doorkomt, is het een idee om verwenmomenten te plannen. Ga bijvoorbeeld tussendoor eens een weekendje weg, om je hoofd even los te kunnen maken van de verbouwing. Of plan na afloop een uitgebreide vakantie. Je hebt het verdiend!

Tricks voor een succesvolle verbouwing

Hoe cliché de uitspraak ook is, het blijkt maar weer eens meer dan waar te zijn: een goede voorbereiding is het halve werk. Zo kun je er zeker van zijn dat je niet tegen onverwachte problemen aanloopt, en dat je verbouwing een succes wordt!

Related Posts