Home Klustips Tips voor het maken van een schuifdeur

Tips voor het maken van een schuifdeur

Door bouwsuper
Tips voor het maken van een schuifdeur

Wist je dat het met een schuifdeur heel makkelijk extra ruimte kan creëren in de woonkamer, met het voordeel dat je de kamer niet voller maakt? Daarnaast zijn schuifdeuren ook uiterst geschikt voor het afsluiten van ruimtes, bijvoorbeeld als je de woonkamer wil afsluiten van de eetkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo ook voor de keuze van het materiaal.

Wist je dat schuifdeuren en/of schuifdeurkasten ook uitermate geschikt zijn voor ruimtes met schuine daken?

Zelf je eigen schuifdeur online maken

Zelf je eigen schuifdeur online maken

Voor je aan de slag gaat met het op maat maken van je schuifdeuren is het belangrijk dat je beschikt over de volgende informatie:

  • Omgeving: muur aan beide zijden / aan één zijde / schuin dak?
  • Afmetingen: komt de kast tussen twee muren te staan? Dan is het advies om te kiezen voor 10 mm smaller dan de smalst gemeten breedte. Voordeel hiervan is dat je voorkomt dat het kastinterieur door een mogelijke verdikking op de muur net niet past.
  • Type omlijsting: dit zijn de schuifdeursystemen/rails. Wat voor type materiaal past het beste bij je interieur?
  • Deuren: wat voor materiaal en kleuren kies je voor de schuifdeuren? Denk ook aan het kleurcontrast plus de uitstraling die je met de kast wil realiseren.
  • Accessoires: het is vaak ook mogelijk om accessoires of een inmeetservice mee te bestellen bij het samenstellen van een schuifdeurkast.

Schuifdeuren en/of schuifdeurkasten stel je eenvoudig samen met behulp van de schuifdeur configurator op Kastengigant.

Meer inspiratie…

Bovenstaande punten zijn de technische punten van het maken van een schuifdeur. Op websites zoals Pinterest, YouTube of  Doityourself.com vind je tal van creatieve ideeën om zelf een ultieme schuifdeur of schuifdeurkast te realiseren. Hieronder worden een aantal tips beschreven:

Tip 1: kijk goed naar de huidige kleuren in de ruimte. De meeste mensen kiezen voor een kast met schuifdeuren vanwege de extra ruimte die het oplevert. Met een kleurcontrast is het ook mogelijk om de focus juist op een bepaalde plek in een ruimte te vestigen. Dit is al helemaal een leuk idee als je kiest voor een schuifdeurkast met doorzichtige glazen panelen.

Tip 2: wees creatief met de afwerking van de buitenkant van de schuifdeur. Een reliëf aan de buitenkant zorgt voor een ‘finishing touch’.

Tip 3: gebruik steigerhout voor het maken van een schuifdeur of schuifdeurkast. Met steigerhout geef je een ruimte een rustieke en authentieke uitstraling. Houd wel rekening met de rest van de indeling van de ruimte! Het is belangrijk dat je schuifdeur of schuifdeurkast goed ‘matcht’ met de rest van de ruimte.

Related Posts

1 Reactie

Jiri 20 juni 2017 - 12:55

Ik vind het heerlijk om over Pinterest of Instagram te struinen, en zo inspiratie op te doen voor de leukste kasten, schuifwandkasten enzo. Maar durf het denk ik niet aan om zelf DIY aan de slag te gaan.

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.