Home Klustips Praktische inpaktips voor een verhuizing

Praktische inpaktips voor een verhuizing

Door bouwsuper

Als je gaat verhuizen wil je het liefst dat je spullen heelhuids aankomen in je nieuwe huis. Dat betekent dat je systematisch te werk moet gaan bij het inpakken van je spullen. Of je nu zelf gaat verhuizen of het laat doen door een verhuisservice: Enkele tips waar je op moet letten bij het inpakken van je spullen.

Beginnen bij het begin.

Breekbare spullen van aardewerk, glas of porselein kan je het beste stuk voor stuk apart verpakken in inpakpapier. Hetzelfde geldt voor spullen waar krassen op kunnen komen zoals bestek van zilver, koper en messing. Maak onderin de doos een ‘zachte’ laag met papieren proppen. Zet alle glasplaatjes, borden, schotels en glazen aan één kant van de doos. Vervolgens vul je de gaten op met meer proppen papier.  Andere eigendommen zoals linnengoed, speelgoed en souvenirs kan je ook inpakken in papier. Het slimst is soortgelijke spullen zoveel mogelijk bij elkaar in te pakken. Dat maakt het uitpakken overzichtelijker

Boeken en papier

Stapel de boeken op formaat met de grootste boeken onderaan en de kleinste bovenop. Vul de overgebleven ruimtes op met proppen papier. Let erop dat je de boeken en paperassen niet hoger stapelt dan de handvatten van je dozen! Zo voorkom je dat je ze beschadigd bij het vastgrijpen van de doos.

Keukenspullen

Zet de verpakkingen, flessen en potten met eten onderin de verhuisdoos en houd ze op hun plaats met proppen papier.  Zwaarder keukenapparatuur kan ook het beste op de bodem liggen. Let erop dat er geen frituur in de frituurpan zit en dat alle flessen en potten goed gesloten zijn. Het keukengerij kan je bovenop het eten en keukenapparatuur plaatsen. Houd deze doos altijd recht tijdens het verhuizen.

Planten

Planten kunnen bij elkaar worden ingepakt in een open doos. Wanneer je een sierpot hebt kun je deze het beste apart in papier wikkelen. Ben je ook erg zuinig op je grote planten? Dan is het slim om deze ook in te pakken in papier. Een beetje zoals een bloemist het doet.

Kleding

Heb je veel hangende kleding? Deze kan je verhuizen in speciale garderobedozen. Het voordeel van deze dozen is dat je kleding niet kreukelt en sneller alles terug kan vinden. Sommige verhuisbedrijven verhuren ook dozen, dus het is slim er eens naar te informeren.

Lampen

Het is slim om de lampenkappen en –voeten los te maken en apart te verpakken. Je wilt niet dat er straks iets breekt of dat je een gat in je mooie schemerlamp krijgt.

Meubilair

Ga je de meubels demonteren? Maak dan een tekening van je bed, linnenkast of wandmeubel. Markeer de losse onderdelen en verzamel ze per meubel. Dit maakt het monteren een stuk makkelijker bij het opnieuw in elkaar zetten. Ook is het mogelijk om meubels in hun geheel te vervoeren met een meubeltaxi. Dat scheelt een hoop werk.

Piano

Wil je een piano verhuizen? Bij het verhuizen van het grote muziekinstrument komt meer kijken dan je denkt. Een piano is heel zwaar vergeleken met de ruimte die het inneemt. Het gewicht wordt dan al snel onderschat. Bovendien hebben piano’s vaak een mooie afwerking waar snel krassen in kunnen ontstaan. Wil je de piano naar de eerste verdieping verhuizen? Dan heb je een verhuislift nodig. Omdat piano’s zo kwetsbaar zijn is het aan te raden om de piano verhuizing aan professionele vervoerders over te laten. Dan heb je er zelf bijna geen omkijken meer aan.

Tuingereedschap

Maak de tuinspullen schoon en bindt ze aan elkaar maar het kan. Tape of touw zijn erg geschikt.

Na de verhuizing

Pak de spullen uit boven de doos. Wanneer je een vaas uit handen laat vallen valt deze in de doos en niet op de grond. De kans op breken is daardoor veel kleiner.

Related Posts