Home RuimteBuiten Natuurleistenen op het dak als energie-opwekker

Natuurleistenen op het dak als energie-opwekker

Door bouwsuper

Zonne-energie opwekken zonder zonnepanelen klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch heeft het bedrijf Cupa Pizarras een manier ontwikkeld om zonne-energie op te wekken op schuine daken, namelijk met natuurleistenen. Voordeel is ook dat dit systeem zich aan kan passen aan bestaande gebouwen.

Hoe werkt het?

De zonne-energie wordt opgewekt door de dakleien waarin thermische cellen zijn verwerkt. Door Cupa Pizarras wordt dit de “Thermoslate” genoemd. De thermische cellen op de natuurleistenen zijn zo ontwikkeld dat deze niet zichtbaar zijn. Hierdoor brengt het systeem geen esthetische veranderingen aan op bestaande gebouwen.

Voor huizen en gebouwen met schuine daken is de Thermoslate een betere oplossing dan zonnepanelen. De Thermoslate maakt het namelijk mogelijk om optimaal zonne-energie op te wekken. Behalve de mogelijkheid om energie op te wekken beschikt het systeem ook over ‘zonnebatterijen’ die binnenruimtes verwarmen en ook warm water leveren voor in de douche en voor de wasmachine.

Onderhoud

De Thermoslates zijn behalve als dakbedekking ook toe te passen als gevelbekleding of balkontegels. Verder zijn de dakleien aan elkaar vast te maken met zowel spijkers als met haken. Het bedrijf zegt dat deze tweede versie, met haken, een langere levensduur heeft en gemakkelijker te onderhouden is.

Opwekken en besparen

Je kunt kiezen voor Thermoslates als je zelf je eigen energie wilt opwekken. Wek je meer energie op dan je zelf gebruikt? Dan kan je deze energie terugleveren aan het openbare net. Zo kan je ervoor zorgen dat je nooit meer energie nodig hebt van een energieleverancier. Alles over energie lees je op Overstappen.nl/energie.

Wil je geen investering doen in het opwekken van energie maar toch besparen op je energiekosten? Met behulp van het vergelijken van energie kan je tot wel 400 euro per jaar besparen, hiervoor kan je energie vergelijken via www.energie-vergelijken.com. Alle energieleveranciers worden vergeleken en binnen een aantal minuten heb je een duidelijk beeld van jouw besparingen op jouw energierekening.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.