Home Klustips Grote verbouwing? Hier moet je op letten!

Grote verbouwing? Hier moet je op letten!

Door bouwsuper
Grote verbouwing

Wanneer je aan de slag gaat in je woning met een groot project, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het kan namelijk erg veel voldoening geven en geld besparen wanneer je zelf zo’n project uitvoert, maar dan moet je je zaakjes wel goed op orde hebben. Hieronder krijg je enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw project goed zal verlopen, dus bekijk ze snel.

Je afval afvoeren

Jouw afval kun je beter in een puinbak gooien dan in een slimme container van Mr. Fill, die helemaal niet gemaakt is voor bouwafval. Maar, een puinbak staat niet op de hoek van iedere straat. Deze zul je vrijwel altijd zelf moeten huren. Doe dit ruim van tevoren en zorg ervoor dat je de huurperiode desnoods mag verlengen, zodat je niet zonder een puinbak zit indien de werkzaamheden een beetje uitlopen. Laat je bovendien goed adviseren over het formaat van de bak en neem dit ruim, zodat de bak niet te snel vol gaat zitten!

Puinbak

Het budget voor de klus

Een ander belangrijk onderwerp is het budget dat je vrijmaakt voor de klus. Enerzijds wil je een grote verbouwing natuurlijk in één keer goed aanpakken, wat vaak betekent dat het je ook een flinke zak geld gaat kosten. Anderzijds is het uiteraard zo dat je ook niet onbeperkt kunt spenderen. Maak daarom vooraf een heldere, complete berekening waarbij je niets aan twijfel overlaat. Je weet daardoor goed waar je aan toe bent en wat het gehele project je uiteindelijk zal kosten. Het is opnieuw handig om dit ruim te nemen, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Een goede tijdsplanning maken

Wanneer je een heldere, goede tijdsplanning hebt gemaakt biedt dit je houvast en structuur om je project binnen afzienbare tijd af te ronden. Bovendien heb je deze planning nodig om te zien wanneer en voor hoelang je bepaalde zaken moet huren, waaronder de eerder genoemde puinbank bijvoorbeeld, zodat ook je budgettering klopt.

Regel het juiste gereedschap

Een figuurtje uitzagen met een figuurzaag duurt veel langer dan wanneer je hier een decoupeerzaag voor inzet. Afval opruimen? Gebruik de beste afvalgrijper om zo snel mogelijk klaar te zijn. Wees dus slim en gebruik voor iedere handeling het juiste gereedschap. Dit bespaart je een heleboel tijd en zorgt er bovendien voor dat de kwaliteit van het werk beter wordt!

Een lastige klus hoef je niet alleen te doen

Tot slot is de laatste tip als volgt. Een lastige klus wordt makkelijker én leuker wanneer je deze samen met anderen oppakt. Schakel dus je geliefde, vrienden en familie in om er een daverend succes van te maken!

Related Posts