Home Klustips De voordelen van Keralit dakrandpanelen

De voordelen van Keralit dakrandpanelen

Door bouwsuper
De voordelen van Keralit dakrandpanelen

Wanneer je op zoek bent naar een manier om dakranden af te werken, merk je snel genoeg dat er verschillende mogelijkheden De dakrand kan met hout afgewerkt worden, maar tegenwoordig kiezen meer en meer mensen voor kunststof. In deze tekst zetten wij de voordelen van Keralit dakrandpanelen op een rijtje.

Bestand tegen weer en wind

Eén van de grote voordelen van Keralit boeiboorden is dat ze een dakrand beschermen tegen weer en wind. Zo is dit materiaal niet gevoelig voor vocht en bovendien beschadigt het niet onder invloed van vorst. Mensen die hun dakranden afwerken met Keralit hoeven ook niet bang te zijn dat dit materiaal verkleurt door de zon. Een dakrandafwerking van hout is een stuk gevoeliger voor het weer in Nederland. Hout kan na verloop van tijd gaan rotten en bovendien kan zonlicht ervoor zorgen dat het verkleurt.

Tot drie keer sneller te monteren dan traditionele systemen

Het bevestigen van een traditioneel dakrandsysteem heeft vaak behoorlijk wat voeten in de aarde. Vandaar dat veel mensen er zelf niet uitkomen. Het gevolg hiervan is dat er een gespecialiseerd bedrijf voor ingeschakeld moet worden en dat brengt extra kosten met zich mee. Wanneer je voor Keralit dakrandpanelen kiest, is dit niet aan de orde. Dankzij het gepatenteerde ophangsysteem is de dakrandafwerking van Keralit tot drie keer sneller te monteren dan traditionele systemen. Keralit is misschien wat duurder, maar je kunt er ook geld door besparen. Zij kunnen het materiaal namelijk zelf bevestigen, waardoor de tussenkomst van een professional niet nodig is.

Vaak uit één stuk te monteren

Een derde voordeel van Keralit is dat het verkrijgbaar is in lengtes van 6 meter. Hierdoor kan het materiaal bijna altijd uit één stuk gemonteerd worden. Het gevolg hiervan is dat er geen naden, schroef- en boorgaten meer zichtbaar zien. Dit komt de uitstraling van een woning of bedrijfspand ten goede. Keralit heeft een onzichtbaar clipsysteem, waardoor een dakrand volledig onzichtbaar bevestigd kan worden.       

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

De dakrandafwerking moet aansluiten bij de rest van de woning. Hierbij is het vaak belangrijk dat er dezelfde kleuren gebruikt worden. Heeft iemand witte kozijnen? Dan is de kans groot dat er ook voor een witte dakrandafwerking gekozen wordt. Vroeger was een witte dakrandafwerking standaard, maar tegenwoordig wordt er steeds vaker voor een andere kleur gekozen. Dit is een vierde en laatste reden om voor Keralit te kiezen. Dit materiaal is namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Wil je jouw klanten laten zien uit welke kleuren zij allemaal kunnen kiezen? Bestel dan kleurmonsters op Keralit.nl. Op deze manier kun je klanten laten zien hoe bepaalde kleuren Keralit er in de praktijk uitzien.

Related Posts