Home Wonen De voor- en nadelen van zonnepanelen

De voor- en nadelen van zonnepanelen

Door bouwsuper
De voor- en nadelen van zonnepanelen

Overweeg je om zonnepanelen aan te schaffen, maar twijfel je nog? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van het aanschaffen van zonnepanelen. Zo kan je na het lezen van dit artikel een weldoordachte beslissing nemen.

Voordelen van zonnepanelen

Het grootste voordeel van zonnepanelen is dat door het laten plaatsen van zonnepanelen je veel geld kunt besparen. Sommige mensen leven zelfs alleen van de elektriciteit die de zonnepanelen levert. Een ander voordeel is dat je woning in waarde stijgt. Dit komt onder andere doordat zonnepanelen zorgen voor een lager energielabel. Andere voordelen van zonnepanelen zijn onder andere dat duurzame groene stroom altijd beschikbaar is en dat je onafhankelijk bent van energieleveranciers.

Nadelen van zonnepanelen

Een nadeel van zonnepanelen is dat het gemiddeld zeven jaar duurt voordat je de investering terugverdient. De eerste zeven jaar ben je dus veel geld kwijt aan de aanschaf van de zonnepanelen. Gelukkig zijn er wel regelingen waar je gebruik van kunt maken, waardoor de investering iets minder groot is. Een ander nadeel van zonnepanelen is dat het een negatief effect heeft op de uitstraling van je woning. Sommige mensen vinden zonnepanelen erg lelijk. Dit is echter een mening. Een ander nadeel van zonnepanelen is dat niet ieder huis er geschikt voor is. Wel zijn er steeds meer varianten zonnepanelen, waardoor steeds meer huizen geschikt zijn voor zonnepanelen. Het kan ook nadelig zijn dat je de zonnepanelen moet onderhouden. Sommige mensen vinden dit vervelend.Tenslotte moet je je meterkast laten aanpassen voor je zonnepanelen.

Waar moet je rekening mee houden?

Waar moet je rekening mee houden

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Als je weinig ruimte in je huis hebt kan het laten plaatsen van zonnepanelen lastig zijn. Je moet namelijk ruimte hebben om je meterkast aan te passen op de zonnepanelen. Hiervoor is onder andere een omvormer nodig. Zoek daarnaast goed uit voor welke regelingen je in aanmerking komt voor de aanschaf van zonnepanelen. Houd er daarnaast rekening mee dat ongeveer elke vijf jaar je de zonnepanelen moet (laten) reinigen. Door ook een groendak te nemen kan je het rendement van de zonnepanelen verhogen. Echter moeten hierdoor de zonnepanelen waarschijnlijk vaker worden gereinigd. Je kunt hiervoor iemand inhuren of dit zelf doen. Door je zonnepanelen schuin te laten monteren kun je ze makkelijker schoonmaken.

Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd geraakt om zonnepanelen te laten plaatsen? Kijk dan eens op de website www.veranderstroom.nl. Via deze websites kan je zonnepanelen kopen voor diverse regio’s, zoals voor zonnepanelen in Arnhem.

Related Posts