Home Verlichting Maak de verlichting in jouw woning eenvoudiger

Maak de verlichting in jouw woning eenvoudiger

Door bouwsuper
Maak de verlichting in jouw woning eenvoudiger

Goede verlichting in de woning is belangrijk. Je moet er daarom ook voor zorgen dat je alles goed op elkaar aansluit. Daarbij wil je van zoveel mogelijk gemakken voorzien zijn. Denk aan het veranderen van de felheid van de verlichting en het koppelen van verschillende lampen door middel van slimme apparaten. Met een groot aantal hulpmiddelen, zoals het plaatsen van een dimmer, zorg je ervoor dat je binnen een korte tijd weer geniet van de verlichting in iedere ruimte in huis. Maar wat kan een dimmer precies voor jou betekenen en welke andere mogelijkheden heb je voor in huis? Onderstaande informatie zet een aantal zaken voor jou op een rij.

Het licht aanpassen in felheid

Als je een dimmer plaatst, heb je altijd de mogelijkheid om de felheid van het licht te veranderen. Niet altijd wil je jouw ruimte immers voorzien van felle lampen, terwijl je op andere momenten extra zicht nodig hebt om werkzaamheden uit te voeren. Hiervoor kun je eenvoudig aan de knop draaien die tussen de schakelaar en de lampen bevestigd zit. Door deze op een goede plek te monteren, is het ook eenvoudiger om in een handomdraai de verlichting aan te passen. Jij hebt altijd de gemakken en zorgt ervoor dat het zicht op alles wat je doet zo goed mogelijk geregeld is. Tevens krijg je meer sfeer in de ruimte door de aanpassingen. 

De verlichting in huis slimmer maken

De verlichting in huis slimmer maken

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer manieren om jouw huis slimmer te maken. Niet alleen zijn de lampen tegenwoordig met jouw telefoon te besturen, ook kun je hier extra apparaten op aansluiten. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de Friends of Hue schakelaars. Deze schakelaars hoef je niet meer met de hand te bedienen, maar zijn gekoppeld aan een app op jouw telefoon. Zo kun je de felheid van de lampen aanpassen, maar ook vanuit jouw stoel een lamp uitdoen. Als je niet in een bepaalde ruimte bent, hoeft daar het licht immers ook niet aan te staan. Je ziet in een oogopslag in welke ruimtes nog lampen aanstaan en kunt hem in een klik uitdoen zonder daarvoor naar deze ruimte te lopen.

Andere apparaten koppelen in huis

De Friends of Hue schakelaars zijn daarnaast te koppelen aan een groot aantal andere apparaten in de woning. Denk aan een stereosysteem, maar ook de koelkast, oven of een van de andere apparaten in de keuken. Hiervoor zijn er vaak wel extra tussenstukken nodig om ervoor te zorgen dat alles daadwerkelijk gekoppeld is. Het grootste voordeel is hierbij wel dat je nergens meer naartoe hoeft te lopen, maar alles met de app regelt. Zo kun je doorgaan met de werkzaamheden in huis of het kijken van jouw serie, terwijl je de apparaten en verlichting in huis bestuurt.

Related Posts