Home Klustips Bedrijfspand verbouwen? 5 praktische tips

Bedrijfspand verbouwen? 5 praktische tips

Door bouwsuper
Bedrijfspand verbouwen

Een nieuw jaar, een nieuwe start: het ideale moment om je verouderde bedrijfspand te gaan verbouwen. Of je nu een geheel nieuwe opzet ontwikkeld hebt, of gewoon een aantal zaken wilt verbeteren: een aantal tips zijn van harte welkom. Met deze praktische tips zorg jij er dan ook voor dat de verbouwing van je bedrijfspand soepeltjes verloopt. Kun je 2019 goed beginnen!

  1. Goed verzekeren

Ten eerste is je bedrijfspand verzekeren natuurlijk ontzettend belangrijk; zeker wanneer er een verbouwing op de planning staat. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en wanneer de kosten van de schade hoog oplopen is een verzekering wel zo fijn. Het afsluiten van de verzekering hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn, bij websites als Beterverzekeren.nl kan het gewoon online. Kun je meteen gaan verbouwen.

  1. Een strakke organisatie

Er komt natuurlijk veel kijken bij een verbouwing; groot of klein. Een goede organisatie zorgt ervoor dat deze zo soepel mogelijk kan verlopen, zonder al te veel problemen tegen te komen. Begin met het maken van een goed plan, en laat eventueel een designer of architect met je meekijken om de tekeningen helder te krijgen. Huur het juiste team in, en maak duidelijke afspraken over de oplevering. Zorg indien nodig voor de juiste materialen, en regel natuurlijk een vervangende ruimte waarin de werkzaamheden voortgezet kunnen worden.

  1. Denk na over duurzaamheid

Een verbouwing is het ideale moment om even stil te staan bij de duurzame mogelijkheden die je zou kunnen implementeren. Niet alleen zorgt dit voor een beter energielabel, het scheelt je ook flink in de maandelijkse vaste lasten. Denk aan een verbeterde isolatie, of zelfs de installatie van zonnepanelen.

  1. Werp een blik op de toekomst

Welke mogelijke investeringen die op dit moment gedaan worden, zijn in de toekomst nog meer waard? Op dit moment kan het misschien zo zijn dat een bepaalde schets je de ideaal ruimte biedt, maar is dit over tien jaar nog steeds zo? Probeer zo flexibel mogelijk te verbouwen om op deze manier ook in de toekomst baat te kunnen hebben bij de investeringen die nu gedaan worden.

  1. Bewaak het budget

Stel een budget vast, maar stel ook een bedrag vast welke je wat spelingsruimte biedt. Je weet namelijk maar nooit wanneer de kosten ineens op kunnen lopen. Door zowel je budget als de eventuele spelingsruimte vooraf duidelijk vast te stellen, zorg je ervoor dat je niet zomaar te hoog in de kosten kunt lopen.

Related Posts