Home Klustips Tips voor hulp aan de handige Harry

Tips voor hulp aan de handige Harry

Door Maxime

We kennen hem allemaal; de Handige Harry. Een meester op het gebied van klussen en vaak een held in de ogen van anderen. Maar wie is nou de persoon achter het superhelden-masker en hoe kan deze klusheld een handje geholpen worden? In dit artikel een paar tips voor als je deze Harry wilt helpen.

Herken je hem?

Zoals de naam al zegt is een Handige Harry heel handig. Deze persoon heeft twee rechterhanden en is dus een goede klusser. Hoe herken je een Handige Harry in een oogopslag? Een Handige Harry pakt klussen direct op en hij kan (bijna) alles maken en repareren. Ook zit behulpzaamheid in zijn bloed en kan je hem goed herkennen aan zijn praktische werkwijze.

Tips voor hulp

We hoeven een Handige Harry niet te vertellen hoe een boormachine werkt, maar ook hij of zij kan soms nog wat extra hulp gebruiken. De volgende tips zijn daarom speciaal voor de Handige Harry’s onder ons.

Zoals iedereen heeft ook Handige Harry vrienden of familieleden met twee linkerhanden. Biedt hulp waar nodig. Dit wordt meestal erg gewaardeerd en het is een goede reden om weer lekker te klussen.

Juist helemaal klaar met iedereen en alles helpen met klussen? Deel waardevolle klus-kennis met de onhandige klussers, zodat hij of zij de volgende keer iets zelf kan repareren. Handige Harry’s geven over het algemeen erg goede adviezen.

Voorbereiding en veiligheid

  • Draag veilige werkkleding. Strakke kleding die je lichaam bedekt wordt bij de meeste klussen beschouwd als veilig. Voorkom in ieder geval losse flodders aan kleding en bind lange haren altijd vast in een elastiek.
  • Bescherm je ogen met een veiligheidsbril. Bedek oren met een gehoorkap of doe oorplugs in tijdens het werken aan lawaaierige klussen. Last but not least: bescherm je luchtwegen tegen fijnstof of verflucht door het dragen van een mond- en neusmasker.
  • Communicatie is belangrijk. Onverwachte acties kunnen leiden tot vervelende situaties. Zo is het bijvoorbeeld gevaarlijk om de zaagmachine te gebruiken, wanneer je buurman zijn veiligheidsbril nog niet op heeft. Dus communiceer duidelijk!

Klus hack’s voor de niet handige Harry’s

We hoeven een Handige Harry niet te vertellen hoe een boormachine werkt, maar ook hij of zij kan soms nog wat extra hulp gebruiken. De volgende tips zijn daarom speciaal voor de Handige Harry’s onder ons.

  • Een schroef in hard hout draaien kan moeite kosten. Iedere klusser kent dit probleem. Smeer eens wat zeep op de schroef; dit maakt het een stuk makkelijker.
  • Aluminiumfolie is onmisbaar tijdens het verven. Door aluminiumfolie over een deurknop of een ander uitstekend voorwerp te vouwen blijft deze verf-vrij. Daarnaast is het ook makkelijk te verwijderen. Ook is het handig om de verfbak met aluminiumfolie te bedekken. Zo hoef je deze niet elke keer weer schoon te maken.
  • Na jaren klussen wil het gereedschap een handige Harry wel eens in de steek laten. Het kopstuk van een bezem, een hamer of een bijl dat loslaat van de steel is een veelvoorkomende ergernis. Door het hout aan het uiteinde van de steel plat te slaan wordt het samengeperst. Hierna kan het kopstuk weer op de steel bevestigd worden. Het hout zet zich vervolgens uit en het gereedschap is als vanouds!
  • Waterpas vergeten? Verkeerde schroevendraaier meegenomen? Handige Harry vergeet ook wel eens iets. Om dit te voorkomen is het handig om naar alle klussen een goed gevulde gereedschapskoffer mee te nemen.

Wie is jouw handige Harry?!

Related Posts