Home Klustips Tips om kosten te besparen op industriële deuren

Tips om kosten te besparen op industriële deuren

Door bouwsuper
Industriele deuren

Bedrijven en ondernemers houden natuurlijk de kosten voor hun bedrijfspand het liefst zo laag mogelijk. Een grote kostenpost vormt de benodigde energie (elektra en / of gas) om alle afzonderlijke ruimtes in een pand te koelen of juist te verwarmen. Het zal niet verbazen dat het plaatsen van snellooppoorten tocht en onnodig veel luchtverplaatsingen voorkomt, en zo minder energie verbruikt hoeft te worden. Het plaatsen van rolpoorten is wel een investering. Hoe kun je na aanschaf geld besparen hierop? BMP geeft advies.

Uitgesteld onderhoud kost geld

Na aanschaf van industriepoorten is het nodig deze te onderhouden. Het wordt bijvoorbeeld aangeraden BMP snellooppoorten aan een jaarlijkse, preventieve keuring te laten onderwerpen, waarbij wordt gekeken of het functioneren van de deur aan een aantal kwaliteitseisen voldoet. Dit kost uiteraard geld, maar bedenk dat uitgesteld onderhoud vaak op langere termijn voor nog veel hogere onderhouds- en reparatiekosten zorgt.

Voorkom boetes en ongevallen door onveilige werkomstandigheden

Onderhoud aan snelrolpoorten wordt niet alleen aangeraden, maar is zelfs verplicht. Industriële poorten zoals schuifdeuren, snelroldeuren en overheaddeuren die toegang geven tot een ruimte die gebruikt wordt voor industriële doeleinden wordt gerekend tot de arbeidsmiddelen, die aantoonbaar gezond en veilig moeten zijn voor medewerkers (vastgelegd in CE-NON norm). Zowel medewerkers als werkgevers beseffen niet altijd aan welke gevaar het personeel blootstaat door industriële poorten, maar er is jaarlijks sprake van duizenden arbeidsongevallen met deuren.

Stroomlijnen van de interne logistiek

Het plaatsen van industriële deuren (en dan voornamelijk snelroldeuren) kan de interne logistiek van een bedrijfspand aanzienlijk verbeteren. Medewerkers hoeven niet lang te wachten op het openen van de deur, en hoeven deze niet zelf te sluiten. Een deur niet wordt gezien als een erg belangrijke bedrijfsactiviteit, en daarmee wordt er vooral in economisch moeilijke tijden snel bezuinigd op onderhoud. Het is echter niet moeilijk te bedenken dat achterstallig onderhoud zorgt voor defecte deuren. Wat dit doet voor de efficiëntie van de bedrijfsvoering? Denk dan maar eens aan dit voorbeeld: bij een distributiebedrijf waren ooit nog maar dertig van de vijftig aanwezige deuren in gebruik, en als er ergens een deur kapot was ging men een andere deur gebruiken. Dit komt vooral voor wanneer niemand voor het onderhoud en de interne logistiek verantwoordelijk is, dus het is zeker een oplossing deze verantwoordelijkheid aan iemand toe te kennen.

Wist je ook al dat industriële poorten zoals snelroldeuren een grote rol kunnen spelen bij de brandveiligheid en inbraakbeveiliging van een pand?

Related Posts