Home Klustips Nieuwe trend: steek je trap in een nieuw jasje

Nieuwe trend: steek je trap in een nieuw jasje

Door bouwsuper
Nieuwe trend: steek je trap in een nieuw jasje

Traprenovatie anno 2022

Je hebt het zelf vast al gemerkt: de huizenmarkt staat op z’n kop. Je woont al een aantal jaar in hetzelfde huis en bent de inrichting zat. Verhuizen zit er even niet in, maar je hebt ook geen zin in een ingrijpende verbouwing. De oplossing? Steek je trap in een nieuw jasje met een traprenovatie.

Je hebt het zelf vast al gemerkt: de huizenmarkt staat op z’n kop. Je woont al een aantal jaar in hetzelfde huis en bent de inrichting zat. Verhuizen zit er even niet in, maar je hebt ook geen zin in een ingrijpende verbouwing. De oplossing? Steek je trap in een nieuw jasje met een traprenovatie van HomingXL.

Misschien komt het omdat de woningmarkt oververhit is: want een traprenovatie is één van de interieurtrends van 2022. Het is een betaalbare en toegankelijke optie om je woning een nieuwe uitstraling te geven. Wij zijn fan, maar hoe pas je deze nieuwe trend dan toe?

De trap is één van de eerste dingen die opvallen wanneer het bezoek voor het eerst bij je over de vloer komt. Je kunt je woning dan wel zo netjes hebben opgeruimd en leuk hebben ingericht, maar als de entree een rommeltje is, is de toon voor de rest van het huis al gezet. Logisch dat je die trap een make-over wil geven als je je huis een upgrade wil geven.

Een traprenovatie klinkt als een tergend lang proces waar je veel energie in moet steken. Maar wat als we je vertellen dat deze nieuwe interieur trend helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn? Met een traprenovatie met overzettreden is dit klusje namelijk zo gepiept. Deze plaats je namelijk over de huidige treden heen, zodat je niet hoeft te investeren in een compleet nieuwe trap.

PVC SPC traprenovatie

Er is dit jaar ook een nieuw materiaal op de markt: een PVC SPC traprenovatie. Een hele hoop letters achter elkaar, dus laten we dit materiaal eens verder uitleggen.

PVC is een afkorting van: polyvinylchloride. Een synthetisch materiaal dat licht is en daardoor eenvoudig te gebruiken is om de trap mee te renoveren.

SPC is een afkorting van Stone Pressed Composite. Een vorm van composiet die wat harder is en daardoor ook steviger is.

Ondanks dat PVC van nature erg licht is, is de combinatie met SPC wat ons betreft hét materiaal om je trap opnieuw mee te bekleden. Dit omdat een traprenovatie PVC SPC 100% waterbestendig is, stroever is, een onzichtbare antislip-laag heeft en een moderne uitstraling heeft.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Anno 2022 richt de interieurwereld zich steeds meer op duurzaamheid. Een trap moet lang meegaan, vervaardigd zijn van goede bestanddelen en vooral gemaakt zijn om heel wat tochtjes van boven naar beneden aan te kunnen.

PVC SPC is dan een goede optie. Dit materiaal is wellicht wat kostbaarder dan overzettreden van laminaat, maar dit materiaal gaat een stuk langer mee. Slijtage zie je bijna niet en aangezien er weinig krassen op kunnen komen, zal je niet snel merken dat de trap aan een make-over toe is.

Modern x Puur natuur

Nóg een nieuwe interieur trend die we in één adem noemen met de traprenovatie: een trap die zowel modern als natuurlijk is. Je denkt misschien dat het onmogelijk is, maar toch kunnen deze twee verschillende stijlen gecombineerd worden in één traptrede. PVC SPC is bijvoorbeeld verkrijgbaar in een exemplaar dat veel weg heeft van hout, maar wel een hippe zwarte kleur heeft die perfect past in een moderne inrichting.

Deze traprenovatie creëert dus een warm en trendy interieur waarin jij je absoluut thuis zal voelen. En dat zonder ingrijpende verbouwing. Wel zo fijn, vind je ook niet?

Related Posts