Home RuimteTuin Creëer een landelijke tuin met eikenhout

Creëer een landelijke tuin met eikenhout

Door Joanne

Sfeervol, robuust en karakteristiek: dat is de landelijke stijl. Je kunt deze woonstijl natuurlijk goed toepassen in de keuken of woonkamer, maar het misstaat ook niet in de achtertuin! Door veel gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals eikenhout geef je de tuin een geweldige upgrade. Hieronder lees je een aantal voorbeelden van projecten die je als thuisklusser prima zelf kunt uitvoeren.

Tuintafel van eikenhout

Een tuintafel van eikenhout is een echte klassieker. Er zijn genoeg rustieke tafels voor buiten te koop, maar het is ook niet lastig om het zelf in elkaar te knutselen. Voor een landelijke uitstraling is het belangrijk dat de poten stevig en robuust zijn. Ook mag het tafelblad een onafgewerkte uitstraling hebben – hoewel het vaak wel beter is om het eikenhout na te behandelen voor een langere levensduur.

Eikenhouten tuinbank

Hetzelfde geldt eigenlijk voor een tuinbank. Maak het grof, robuust en vooral niet te rechtlijnig. Het is zelfs mooi als je de organische vorm van het eikenhout terug laat komen. Je kunt zowel een simpel tuinbankje van dit materiaal maken als een hele luxe loungeset. Maak het extra comfortabel met een paar landelijke kussens en een dekentje.

Eiken balken onder de veranda

Je geeft een veranda of overkapping direct een landelijke look als je gebruik maakt van eiken balken. Deze balken zijn stevig genoeg om een dragende functie te hebben. Eikenhout met een lichte kleur past daarnaast prima bij een moderne tuin. Met donker eikenhout geef je de (landelijke) tuin juist een stoerdere touch.

Schuur van eikenhout

Het is ook mogelijk om een schuur of tuinhuis van eikenhout te maken. Als dit klusproject iets te hoog gegrepen is, kun je het natuurlijk door professionals laten bouwen. Eiken tuinhuisjes zijn daarnaast als een kant-en-klaar bouwpakket te koop. De beste keuze is dus afhankelijk van jouw wensen en hoeveel tijd je er zelf in wil steken.

Landelijk eikenhouten hek

Wat oogt er landelijker dan een groot houten hek met een robuuste poort? Dit zie je al vaak bij grote vrijstaande huizen en boerderijen, maar je kunt het ook toepassen bij een rijtjeshuis. Het is hierbij wel aan te raden om het hek (en de schutting) wat hoger en helemaal dicht te maken. Zo creëer je meer privacy in je eigen achtertuin. Gebruik dikke eiken palen als basis en bevestig er horizontale of verticale planken tussen. Geef de poort en de schutting eventueel nog een likje verf of behandel het met een beits.

Related Posts