Home Klustips 4 goede redenen om een CAR-verzekering af te sluiten voor je bouwproject

4 goede redenen om een CAR-verzekering af te sluiten voor je bouwproject

Door bouwsuper
4 goede redenen om een CAR-verzekering af te sluiten voor je bouwproject

Wanneer je een groot bouwproject aangaat, zoals het bouwen van je eigen huis of het uitvoeren van de bouw van andermans woning, bestaat er altijd een kans op tegenslag. Dat kan niet alleen vertraging veroorzaken, maar ook voor financiële problemen zorgen. Daarom is het zinnig om een CAR-verzekering voor je bouwproject af te sluiten. Deze zogenaamde Construction-All-Risk-verzekering dekt materiële schade die wordt veroorzaakt door bouwwerkzaamheden. We bespreken een aantal situaties waarbij dat uitstekend van pas komt.

Waterschade en stormschade

Je kunt veel in eigen hand houden, maar dat geldt niet voor de weersomstandigheden. Regen en storm kunnen schade veroorzaken bij je bouwproject in de vorm van waterschade en stormschade, zeker wanneer je nog geen dak of ramen hebt geplaatst en er veel spullen in de open lucht liggen. Dit soort schade wordt gedekt met een CAR-verzekering.

Schade door constructiefout

Het is de nachtmerrie van velen die zich met bouwen bezighouden: een constructiefout in de bouw van een pand. Zo’n fout kan grote gevolgen hebben. Zeker als je er te laat achter komt en ingrijpende herstelwerkzaamheden noodzakelijk zijn. Niet alleen is dat erg onhandig, het is ook nog eens een grote, onverwachte kostenpost. Een CAR-verzekering dekt deze financiële schade bij een constructiefout.

CAR-verzekering bouwproject

Diefstal en vandalisme

Bij een bouwproject liggen vaak veel materialen open en bloot. Het is moeilijk om die goed te beschermen tegen diefstal. Diefstal op een bouwplaats komt daarom helaas regelmatig voor. Minstens net zo vervelend is als mensen willens en wetens schade komen aanrichten aan je bouwproject in de vorm van vandalisme. Om je te beschermen voor de financiële schade die diefstal en vandalisme kunnen veroorzaken, is het goed idee om een CAR-verzekering af te sluiten.

Scheuren in muren bij de buren door heiwerkzaamheden

Wellicht nog erger dan schade bij je eigen bouwproject is schade veroorzaken bij een ander, omdat er dan aansprakelijkheid om de hoek komt kijken. Als jij moet heien voor jouw project, dan bestaat er een reëel risico dat er daarbij scheuren ontstaan in het naastgelegen pand. Dat kan voor flinke financiële schade zorgen voor jou. Hiervoor ben met een CAR-verzekering verzekerd.

Bovenstaande risico’s zijn afgedekt met een CAR-verzekering. Ga je als zzp’er aan de slag met een bouwproject voor je werk? Sluit dan zeker voor het bouwproject een zzp-verzekering af voor zaken als aansprakelijkheid, CAR en je gereedschap en materiaal.

Related Posts